Menu
RSS

Şehitlerimiz Seni Niye Rahatsız Etti? Yüzsüz! Tıynetsiz!

Şehitlerimiz Seni Niye Rahatsız Etti? Yüzsüz! Tıynetsiz!

Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan ve Facebook'taki hesabından Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan 13 askere yönelik olarak hakaret dolu paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 54 yaşındaki Ayhan K. tutuklandı. Bir grup da, Ayhan K.'yı düzenledikleri eylemle protesto etti. 

Bodrum ve çevresinde sivil toplum örgütlerinin eylemlerine katılan ve aktivist olarak bilinen Ayhan K., dün sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan askerlerle ilgili paylaşımda bulundu.

Ayhan K.'nın şehit askerlere içeren bu paylaşımları tepki gördü. Aynı günü gözaltına alınan Ayhan K., bugün adliyeye sevk edildi.

İfadesinin alınmasının ardından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak' suçlamalarıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Ayhan K. tutuklandı.

PDOTESTO EDİLDİ

Bodrum Vatansever Grubu üyeleri ise, Ayhan K.'yı Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Adliye Camisi'nde kıldıkları cuma namazının ardından protesto etti.

Camiden çıkanların da katıldığı gösteride, ellerinde 'Ey Amerika terör destek vermekten derhal vazgeç', 'Amerika FETÖ elebaşını derhal teslim et sabrımızı zorlama' ve 'Avrupa terörden elini çek' yazılı dövizler taşıyan grup 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun Amerika' sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan ekonomist 38 yaşındaki Zeki Çelik, Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'a ait şiiri okuduktan sonra şunları söyledi:

"Bu müptezellerin bir an önce bu çirkin söylemlerinden vazgeçip derhal şehit yakınlarından ve milletimizden özür dilemelerini ivedilikle talep ediyor ve bu müptezel şahısları şiddetle kınıyoruz. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun ortak kaygımız vatan olsun."

Grup basın açıklamasını alkışlarla ve aynı sloganlarla sona erdirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım