Menu
RSS

Ormanlardan Sorumlu Müdürden Uyarı: Geleceğimiz, Canımız, Malımız Yok Oluyor!

Ormanlardan Sorumlu Müdürden Uyarı: Geleceğimiz, Canımız, Malımız Yok Oluyor!

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, il genelinde son günlerde artış gösteren orman yangınları konusunda yörede oturanları, bahçe ve tarla temizliği için ateş yakmamaları konusunda uyardı. Çelik, "Yangınların çıkış nedeninin yüzde 30'u yıldırım, yüzde 70'i ise insan kaynaklı" dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, yüzde 68'i ormanlarla kaplı sorumluluk bölgesinde olası yangınlara karşı halkı uyardı. Çelik, 'yangın sezonundan' hiç çıkmadıklarını belirterek, "Kış ve yaz mevsimlerinde yangınımız devam etti.

Çok kritik günlerden geçiyoruz. Vatandaşlarımızdan bilinçsizce ateş yakmamalarını istiyorum. Anında ormana geçiyor ve yangınlar büyüyor. Bahçe temizliği yapmasınlar. Canımız, malımız yok oluyor.

92 arazöz, 54 su tankeri, 51 ilk müdahale aracı, 4 helikopter ve 2 uçağımızla hazır olsak da halkımızdan duyarlı olmalarını istiyorum" diye konuştu. Bölge Müdürü Çelik, yanan yerleri yeşillendirdiklerini anlatırken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orman yangınlarının çıkış nedenin yüzde 30'u yıldırım, yüzde 70'i ise insan kaynaklı. Geçen yıl 233 yangında 441 hektar alanımız zarar gördü. Teşkilat olarak yanan yerleri anında ağaçlandırıyoruz. Oraları terk etmiyoruz ve kendi haline bırakmıyoruz.

Yüzde 68'i ormanlarla kaplı Muğla, Türkiye'nin incisi. Yangın riski iyice artan şu günlerde bölgeye tatil amaçlı gelen insanlarımızda çok dikkatli olmalı. Ormanlar hepimizin, hep birlikte korumalıyız."

Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, bu yılın ilk 7 ayında 130’u orman, 62'si ziraat olmak üzere çıkan 192 yangında 250 hektar alanın kül olduğu belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım