Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Burdur Şeker- İş: Fabrikamızı Satmayınız

Burdur Şeker- İş: Fabrikamızı Satmayınız

Şeker- İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay, Burdur Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesinin yanlış bir karar olduğunu belirterek, "Burdur'da hayat iki faktöre bağlıdır, birincisi Burdur Gölü, ikincisi pancar ve Burdur Şeker Fabrikası'dır. Fabrikamızı satmayınız" dedi.

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Onay, düzenlediği basın toplantısında Burdur Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ve satılmasının yeniden gündeme geldiğini aktardı.

Burdur'daki fabrikanın satış kararından vazgeçilmesi gerektiğini kaydeden Onay, "Bir süredir ertelenen bu gündem, şimdi yeniden karşımıza çıkmaktadır.

Şimdi yeniden konuyu ele almak, yanlışları yeniden yetkililere ve kamuoyuna hatırlatmak durumunda kalıyoruz. Tabi yine anlatacak ve yine haykıracağız ki Burdur Şeker Fabrikamızın özelleştirilmesi yanlıştır ve bu yanlış karardan dönülmelidir.

Devletimizin ve ekonomimizin paraya ihtiyacı vardır. Bunu biliyoruz. Ancak bunun çözümünün, şeker fabrikalarının satışı ve özelleştirilmesi olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Çözümün satış değil üretim olduğunu vurgulayan Mustafa Onay, "Çözüm pancar üretimini teşvik etmek, kotaları kaldırmaktır.

Çözüm başta eğitimle bilinçlendirerek, köyde huzuru temin ederek, üretim becerilerini süratle geliştirerek ve ekonomik gücünü artırarak, köylüyü gerçekten milletin efendisi yapmaktır. Çözüm nişasta bazlı şekeri ülkemize sokmamaktır.

Çözüm israftan kaçmaktır. Çözüm Amerika ve batıdan gelen önerilere değil, Anadolu'dan üreticiden gelen isteklere itibar etmektedir.

İşte çözüm yerli ve milli silah ve imkanlarla ülkemizin bekasını temin etmemiz gibi yine yerli ve milli üretimle ülke ekonomimizi güçlendirmektir" diye konuştu.

'Fabrikamızı Satmayınız'

Burdur Şeker Fabrikası'nın kuruluşundan bu yana şehirde hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağladığını ve halen daha sanayide lokomotif durumunda olduğunu kaydeden Onay, şöyle dedi:

"Kendisi bir sektör olarak başlı başına bir istihdam kaynağı olmakla birlikte, tarım ve hayvancılığın ana itici gücünü ve örnek üretim kolunu oluşturmaktadır.

Bol miktarda ucuz hayvan yemi olması nedeniyle, hayvan besiciliğini de teşvik etmektedir.

Şeker sanayi, taşıma sektörüne de yılda yaklaşık 25- 30 milyon ton iş hacmi kazandırmaktadır. Burdur'da hayat iki faktöre bağlıdır, birincisi Burdur Gölü, ikincisi pancar ve Burdur Şeker Fabrikası'dır. Fabrikamızı satmayınız."

yukarı çık
0
Paylaşım