Menu
RSS

Burdur'da Kudüs Protestosu: İşgale Karşı Ses Ver

Burdur'da Kudüs Protestosu: İşgale Karşı Ses Ver

AK Parti Burdur il başkanlığı tarafından ABD'nin Filistin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması protesto edildi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 'İşgale karşı ses ver' eylemine Ak Parti İl Başkanı Volkan Mengi, Merkez İlçe Başkanı Murat Akbıyık,

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Memur- Sen İl Başkanı Murat Bulut ile sendika üyeleri ve partililer katıldı.

Basın metnini okuyan Volkan Mengi, "ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını, İslam'ın ilk kıblesi, kadim Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu girişim bizim için yok hükmündedir" dedi.

ABD'nin bu girişimiyle BM'yi, BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını kaydeden Mengi, "Bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir.

Kudüs'ün gerek Birleşmiş Milletler kararlarıyla, gerekse uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan şiddetle kaçınılması şarttır.

BM genel kurulunun ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Kudüs konusundaki son kararları ortadayken, ABD'nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişim, Ortadoğu'da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir" diye konuştu.

Katılanların sloganlar atarak dua etmesinden sonra eylem sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım