Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Başkan Ümit Uysal, Gaziantep'te Projelerini Tanıttı

Başkan Ümit Uysal, Gaziantep'te Projelerini Tanıttı

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu'nun davetlisi olarak Gaziantep'te bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin hayata geçirdiği projeleri tanıttı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu'nun davetlisi olarak Gaziantep'e gitti.

Başkan Uysal; yaklaşık 500 bin nüfusuyla onlarca ilden daha büyük olan Muratpaşa'da uyguladıkları projeleri tüm belediyelerle paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

Patenti Muratpaşa Belediyesi'ne ait olan kendi tesislerinde ürettikleri Yeraltı Otomatik Çöp Konteyner Sisteminin satışını talep eden tüm belediyelere yapabileceklerini ifade eden Başkan Ümit Uysal, projelerini şöyle tanıttı:

"Çevreci Komşu Kart; sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir dünya hedefiyle, ambalaj atıklarının geri dönüşüm sürecinin '360 derece' olarak kurgulandığı projemizdir.

Yaklaşık 28 milyon ton atığın oluştuğu Türkiye'nin 81 ilinde bu proje uygulanması halinde toplam 6 milyon ton üzerinde, kağıt-karton, plastik, metal ve cam olmak üzere değerli atık kaynağında ayrıştırılıp geri dönüşüm zincirine, dolayısı ile ekonomiye kazandırılacaktır."

'Turunç Masa' projesi hakkında da bilgi veren Başkan Uysal, "Alışılagelmiş halkla ilişkiler masasından çok daha fazlasını sunan yönetişim ve iletişim projesidir. Turunç Masa, 2 yıl içinde 178 bin 546 başvurunun kaydını aldı.

Bu başvuruların yüzde 98'i çözümlenirken Turunç Masa hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 90 olarak gerçekleşti" dedi.

Çocuklara yönelik Teneffüs Park Projesini de tanıtan Başkan Uysal, parkın, çocukların kapalı alanlarda, jetonlu oyun makineleri, bilgisayar oyunları olmadan da eğlenebilecekleri, acıktıklarında tek çarenin fastfood türü yiyecekler olmadığı bir yaşam alanı olarak projelendirildiğini söyledi.

YERALTI OTOMATİK ÇÖP KONTEYNER SİSTEMİ

Patenti kendilerinde olan Yeraltı Otomatik Çöp Konteyner Sistemi hakkında da bilgi veren Ümit Uysal, "Kendi tesislerimizde üretiyoruz. Yerüstündeki 1 adet çöp konteyneri ortalama 100 kilogram atık alırken, 2'li sistem 220, 3'lü sistem 330 ve 4'lü sistem 440 kilogram atık depolama kapasitelidir. Yeraltı otomatik çöp konteyneri sisteminde; çöpün toplandığı hazne yeraltında kaldığı için görüntü ve çevre kirliliği de ortadan kaldırılıyor. Ciddi oranda tasarruf sağlıyor" diye konuştu.

RERERANDUM SÜRECİ

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ümit Uysal, 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin soruya, Gaziantep örneğiyle cevap verdi. Başkan Uysal, "Gaziantep; Osmanlı İmparatorluğu döneminde Halep'e bağlı bir sancaktı.

Bir Gaziantep'e bir de Halep'e bakın. Gaziantep, 5 sanayi bölgesi olan Ortadoğu'nun en önemli sanayi kenti. Halep ise kan ve gözyaşına boğulmuş, yıkık bir kent. Gaziantep'i Gaziantep yapan Cumhuriyetimizdir.

Kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı olmadan, 80 milyonluk Türkiye'mizi, seçeceğimiz bir tek kişinin eline teslim etmemiz makul değildir" dedi.

CHP Gaziantep İl Başkanlığı'nda toplantıya katılanlara Nutuk hediye eden Başkan Uysal, Atatürk'ün nüfus kaydının olduğu Şahinbey İlçesi Bey Mahallesi Muhtarı Şahin Yeşilyurt'la da bir süre sohbet etti.

Muhtar Yeşilyurt, Başkan Uysal'la hatıra fotoğrafı çektirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım