Menu
RSS

‘Anne Ben Kahveye Gidiyorum’ Diye Evden Çıktı, 23 Yıldır Haber Yok

‘Anne Ben Kahveye Gidiyorum’ Diye Evden Çıktı, 23 Yıldır Haber Yok

Burdur'un Bucak ilçesinde 1995 yılında henüz 17 yaşındayken, ‘Anne ben kahveye gidiyorum’ diyerek evden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Hüseyin İbrahim Şengeze’nin annesi Hanım Şengeze, 23 yıldır oğlundan gelecek iyi ya da kötü bir haber bekliyor.

Daha önce bir oğlunu askerde şehit veren gözü yaşlı anne, kaybolduğu öne sürülen oğlunun ise köydeki yasak ilişkiyi bildiği için öldürüldüğünü iddia ederek, "Hatta onlara gözcülük yapıyormuş. Cinayete kurban gittiğini düşünüyorum. Kemiklerini bulsam ona da razıyım" dedi.

Burdur'un Bucak ilçesinde bulunan Boğazköy köyünde henüz 17 yaşındayken annesine, ‘Anne ben kahveye gidiyorum' diyerek çıkan İbrahim Şengeze’den 23 yıldır haber alınamıyor.

4 çocuk sahibi 59 yaşındaki Hanım Şengeze en büyük oğlunu sır bir şekilde kaybederken, en küçük oğlu Selim ise askerde şehit oldu.

"En küçüğünün mezarı var ama abisinin mezarı bile yok" diyen anne Hanım Şengeze, içindeki evlat acısını 'Selim' ve 'İbrahim' adını verdiği 2 torunuyla gidermeye çalıştığını söyledi.

Oğlunun kaybolmadan önce aynı mahallede oturdukları iki kişinin yasak ilişkisini bildiğini ve onlara mahallede gözcülük yaptığını iddia eden anne Şengeze, bu yüzden cinayete kurban gittiğini ileri sürdü.

23 yıl önce sırra kadem bastı

Oğluyla hiçbir problemi olmadığını ve kendi isteğiyle evden kaçmayacağını belirten Şengeze şunları söyledi:

"Zaten evden işe, işten eve giden bir çocuktu. Oğlum işten geldi ve ben ona yemek hazırladım. Ardından, 'Anne dışarıda bir takırtı var' diyerek beni evden çıkardı. Ben dışarıya gittim hayvanlarımıza baktım. Ben içeriye girdiğimde oğlum içerde oturuyordu.

Öbür kardeşleri ben dışarıya çıktıktan sonra, oğlumun telefonda konuştuğunu duymuş. Zaten sonra 'Anne ben kahveye gidiyorum' diye evden çıktı. 1995 yılının Kasım ayının 8'inden beri oğlumdan haber alamadım. Köyde de konuşuluyordu.

Aramadığımız, sormadığımız yer kalmadı. Mahalledeki iki kişinin arasındaki ilişkiyi biliyordu. Hatta onlara gözcülük yapıyormuş. Cinayete kurban gittiğini düşünüyorum.”

“Geçen sene yapılan sigorta kaydı mevcut”

Oğlunun geçen sene sigorta kaydının yapıldığını ileri süren anne Şengeze, 23 yıl önce oğlunu öldürdüğünü iddia ettiği kişilerin, bilerek sigortaya giriş yaptırdıklarını ileri sürdü. Şengeze, "Avukat tuttum. Hakim kararıyla bu durumlar çok kez araştırıldı.

Her yeri araştırdılar bir kaydı çıkmıyor. Sadece o SGK kaydından başka bir şey yok. Üzerinde bir şey kayıtlı olmadığına ve resmi evraklarda çıkmadığına göre, neden SGK’ya giriş olmuş? 9 Ekim 2017 tarihinde girilmiş.

Neredeydi bu zamana kadar? Kimlik kimin elindeyse mahsus yaptılar. ‘Arasın dursunlar’ diye böyle yaptıklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım