Menu
RSS

3 Engelli Kızına Tek Başına Bakan Muğla’nın Feriştah Annesi Kalbine Yenildi!

3 Engelli Kızına Tek Başına Bakan Muğla’nın Feriştah Annesi Kalbine Yenildi!

Muğla’da, biri bedensel, diğer ikisi doğuştan zihinsel engelli olmak üzere 3 kızına tek başına bakmasıyla ülke gündemine gelen 84 yaşındaki Feriştah Aksen, kalp krizinden yaşamını yitirdi. Feriştah Aksen'in ölümü üzüntü yarattı. Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de oturan Feriştah Aksen,

dün sabah erkenden kalkıp, kız için hazırladığı tarhana ve dizdiği biberleri kuruması için balkona serdi. Ardından evinin önünde kurulan pazardan salçalık domates almak için dışarı çıktı. Kavurucu sıcakta elinde pazar arabasıyla yürüyen Feriştah Aksen, birden yere yığıldı.

Çevredekilerin haber vermesiyle sevk edilen sağlık ekipleri, yaşlı kadına ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Daha sonra ambulansa alınan ve yol boyunca kalp masajı yapılan Aksen, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Acil serviste görevli doktorların da 35 dakika kalp masajı yaptığı Feriştah Nine, müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Feriştah Nine'nin ölümü üzüntü yarattı.

Aksen'in cenazesi, Menteşe İlçesi'ne 55 kilometre uzaklıktaki Göktepe Mahallesi'nde bugün cuma namazı ardından kılınan namazıardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Feriştah Aksen'in gözü gibi baktığı engelli kızları 42 yaşındaki Ayşe, 47 yaşındaki Suzan ve 58 yaşındaki Nergül Aksen'e, evli ve sağlıklı olan diğer 4 çocuğunun bakacağı belirtildi.

Dört ay önce DHA muhabirinin yaptığı haberde, "Üç engelli çocuğa nasıl bakıyorsun, zor olmuyor mu" sorusuna "Onlar benim her şeyim" diye yanıt veren Feriştah Aksen, "Sağlığım el verdiği sürece, kızlarımı kimseye muhtaç etmem" demişti.

yukarı çık
0
Paylaşım