Menu
RSS

Yeni Rekorlara Antalya Kaş'ta Hazırlanıyor

Yeni Rekorlara Antalya Kaş'ta Hazırlanıyor

Sualtı serbest dalış milli sporcusu Birgül Eken, yeni rekorlara Antalya'nın Kaş İlçesi'nde hazırlanıyor.

Serbest dalış sporcusu Birgül Eken, Serbest Dalış Outdoor Kulüplerarası ve Bireysel Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını şampiyonanın yapılacağı Kaş'ta sürdürdü.

İlk amacı bu şampiyonada rekorlar kırarak milli takıma seçilmek olan Eken, hedefini 1-9 Ekim tarihlerinde yine Kaş'ta düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda

madalya kazanmak olarak belirledi. Serbest Dalış Küp Apnea dalında Türkiye rekortmeni ve bu dalda iki kez dünya üçüncüsü olarak Türkiye'ye bronz madalya kazandıran Birgül Eken, ilk kez Türkiye Şampiyonası'nda derin dalış yapacak.

Birgül Eken, "Ana sponsorum olmadığı için derin dalış antrenmanlarını THY ve Sharm El Sheikh'teki Rixos Otel'in desteğiyle Mısır'da sürdürdüm.

Derin dalışta ilk kez 7- 10 Eylül tarihlerinde Kaş'ta yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'nda dalacağım. Mısır'da yaptığım çalışmalarda büyük aşama kaydettim.

Türkiye Şampiyonası'nda yapacağım derecelerle Türk Milli Takımı'na seçileceğime inanıyorum. Avrupa Şampiyonası'nda ülkeme madalyalar kazandırmak istiyorum.

Avrupa Şampiyonası'nda yapacağım derecelerden sonra, ana sponsorlar bulacağıma eminim. Ardından bireysel dünya rekoru denemeleri yaparak, yenidünya rekorlarına imza atmak, ülkemin adını duyurmak istiyorum" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım