Menu
RSS

YAPEX'in Yıldızı 'Düğmeli Evler'

YAPEX'in Yıldızı 'Düğmeli Evler'

Antalya’da düzenlenen 24'üncü Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı'nda (YAPEX) İbradı'ya özgü Düğmeli Evler, ilgi çekti.

İbradı Belediyesi ile Ormana Active işbirliğiyle YAPEX'te kurulan stantta ilçenin simgesi haline gelen 'Düğmeli Evler'den bir kesit orijinaline uygun olarak yöreden getirilen malzemelerle inşa edildi.

Hiç harç kullanılmadan doğal taşlar ve ahşaptan oluşan bu eski yapı tekniği ziyaretçilerin beğenisini topladı. Tarihi 'Düğmeli Evler'de yer alan el işçiliği tavan süslemeleriyle kapı örneklerinin de yer aldığı standı 20 binden fazla kişi ziyaret etti.

Fuar etkinlik alanında kurulan stantta 'Düğmeli Evleri'n yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Toroslar'ın saklı cenneti İbradı'nın pek çok değeri de tanıtıldı. İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da standa gelen konuklarla ilgilenerek yörenin tatlarından baklava ve şerbet ikram etti.

Yerli ve yabancı pek çok konuğun katıldığı fuarda İbradı Belediye standını ziyaret edenlere Düğmeli Evler'den, Altınbeşik Mağarası'na kadar pek çok değeri tanıtan broşür, kartpostal ve kitaplar hediye edildi.

İbradı'nın bilinirliliğini artırmak ve turizmde hak ettiği öneme kavuşmasını sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarına dikkati çeken Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ilçenin saklı bir cennet olduğunu vurguladı.

Küçükkuru, "İlçemiz Düğmeli Evleri, Altınbeşik Mağarası, Anıt Ağaç Arapastı Kestanesi gibi pek çok tarihi ve doğal güzelliğe sahip.

Bu özellikleri ile Toros Dağları'nda saklı bir cennet. Biz de ilçemizin bu değerlerine sahip çıkıp, kültürel mirasımızı koruyarak gelecek nesillere taşıyabilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım