Menu
RSS

Vali Karaloğlu, Öğrencileri Ağırladı

Vali Karaloğlu, Öğrencileri Ağırladı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında kente gelen Bitlisli öğrencileri makamında ağırladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında Bitlis'ten 196 öğrencinin içerisinde bulunduğu ilk kafile Antalya'ya geldi.

Vali Karaloğlu, Antalya'ya gelen öğrencilerden 25 kişilik grubu makamında ağırladı. Öğrencilerle sohbet eden Vali Karaloğlu, onlarla 'Bitlis'te Beş Minare' türküsünü söyledi.

Bitlisli öğrenciler Antalya hakkında izlenimlerini anlattı. Öğrenciler hayatlarının en güzel günlerini Antalya'da geçirdiklerini, şehri, yapılan organizasyonları, yemekleri, denizi ve otelleri çok beğendiklerini ifade etti. Öğrenciler, Vali Karaloğlu'na teşekkür etti.

Çocukları Antalya'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu “Proje kapsamında Bitlis'ten ve Şırnak'tan toplam 2500 öğrencimizi öğretmenleri ve idarecileriyle beraber yaklaşık 3000 misafiri Antalya'da beş yıldızlı otellerde ağırlamış olacağız. Çocuklarımıza hoş 3 gün yaşatarak şehirlerine ve ailelerine tekrar sağlıkla döndürmek istiyoruz" dedi.

Doğu ve güney doğudaki 15 yaş altı çocukların 3 günlük seyahatler planında batıdaki akranlarıyla bir araya getirmek, aralarında bir sevgi, dostluk, kardeşlik bağı oluşturmak amacıyla projenin başlatıldığını açıklayan Vali Münir Karaloğlu, "İleriye dönükse ikili, ilişkiler oluşturarak çocuklara bir ufuk kazandırabilmek istiyoruz. Çocuklarımızın huzur içerisinde Antalya'da seyahatlerini tamamlamaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Bitlis'ten Antalya'ya gelen ilk öğrenci kafilesi yarın tekrar memleketlerine geri dönecek. Cuma günü ise Şırnak'tan ikinci öğrenci kafilesi Antalya'ya gelerek akranlarıyla buluşacak.

yukarı çık
0
Paylaşım