Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Vali Karaloğlu: Konya-Alanya 2 Saate Düşecek!

Vali Karaloğlu: Konya-Alanya 2 Saate Düşecek!

Konya- Alanya arasında devam tünel çalışmalarını inceleyen Vali Münir Karaloğlu, çalışmalar bittiğinde Konya- Alanya arasındaki mesafenin 2 saate düşeceğini söyledi. Vali Münir Karaloğlu devam eden yatırımları yerinde denetlemek için Alanya'yı ziyaret etti.

Daha sonra Vali Karaloğlu, ilçe merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Kuşyuvası'na geçti. Konya-Alanya arasından yapımı tamamlanan ve devam eden tünelleri inceleyen Karaloğlu, şantiye görevlilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"ÇOK ÖNEMLİ GEÇİT"

Vali Münir Karaloğlu, Antalya'da ulaşım projeleri içinde şu anda devam eden en önemli projenin Alanya tünelleri olduğu söyledi. Yapılan yol ve tünellerin birçok şehre ulaşımı kolaylaştıracağını belirten Karaloğlu, “Alanya'yı Konya ile İç Anadolu bölgesine bağlayan Kuşyuvası yoludur.

Bu projenin toplam maliyeti 800 milyon TL. 9 tünelin yapımı tamamlandı ve hizmete açıldı. İkinci etap ihalemiz ise 260 milyon civarında. Şu anda 8 tünel ve 6 viyadüğün yapımı sürüyor.

Bittiğinde bu zor coğrafyada standardı yüksek ve İç Anadolu'yu sahile en kısa bağlayan çok önemli geçit olacak. Hem iç Anadolu Bölgesi'nde yaşayanların sahile ulaşımı kolaylaştıracak, hem de bizim ürettiklerimizin pazara ulaşımını kolaylaştıracak. Turizm ve ticaret açısından çok önemli bir arter" dedi.      

KONYA-ALANYA 2 SAATE DÜŞECEK

Projenin çok önemsendiğini anlatan Vali Münir Karaloğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nda yakından takip ettiğini ifade etti. Çalışmaların 2018'de tamamlanacağını vurgulayan Vali Karaloğlu, "Bahsettiğimiz bütün tüneller tamamlanmış olacak.

Konya-Alanya arası ulaşım mesafesi de tahmin ediyorum, 1,5- 2 saat civarında sürecek. Bu olay müthiş bir şey. Alanya'ya ve beraberinde Ankara için de çok önemli" diye konuştu.

MUHTARLARLA BULUŞTU

Kuşyuvası incelemelerinin ardından tünel şantiye alanına giden Vali Münir Karaloğlu burada şantiye işçileri ile öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Karaloğlu, bölgedeki çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi aldı.

Vali Karaloğlu, Çayarası Yaylası'nda yapımı süren tünelleri de yerinde inceledi.

yukarı çık
0
Paylaşım