Menu
RSS

Üniversitelilerden Başkan Çetinkaya’ya Teşekkür Ziyareti

Üniversitelilerden Başkan Çetinkaya’ya Teşekkür Ziyareti

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, bu yıl yeni üniversiteye başlayacak bir grup öğrenci Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından istedikleri üniversitelere yerleşen öğrencilerde, üniversiteli olmanın heyecanı yaşanıyor. Bu yıl üniversiteye yerleşen bir grup öğrenci, Kumluca Belediyesi eğitim uzmanı Ali Alpaslan ile birlikte Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kumluca Belediyesi eğitim uzmanı Ali Alpaslan, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birçok öğrencinin bir üniversiteye yerleştiğini, bu konuda belediye olarak tercih döneminde yaptıkları danışmanlık hizmetinin faydalı olduğunu söyledi.

Kumluca Belediyesi tercih merkezinde yaklaşık bin 400 civarında öğrenciyle birebir görüşerek hangi üniversiteleri tercih edebilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Alpaslan, sonuçlar açıklandığında öğrencilerin büyük bölümünün istedikleri üniversite ve bölüme yerleştiklerini gözlemlediklerini belirtti.

Ziyarete katılan öğrencilerde Lisans Yerleştirme Sonuçlarının (LYS) açıklanmasıyla hangi üniversiteyi, hangi bölümü tercih edecekleri konusunda kendilerine danışmanlık yapan ve bu konuda istedikleri üniversite ve bölüme yerleştirilmelerinde destek veren Kumluca Belediyesi ve eğitim uzmanı Ali Alpaslan’a teşekkür ettiklerini bildirdiler.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, öğrencileri kutlayarak ve yeni eğitim hayatlarında başarı diledi ve bugüne kadar olduğun gibi bundan sonrada eğitim alanında desteklerinin süreceğini belirtti.

Yeni üniversiteli öğrencilerle bir süre sohbet eden Çetinkaya, öğrencilerden başarılı bir eğitim öğretim hayatı geçirmelerini ve eğitimin sonunda topluma, insanlığa faydalı bireyler olmalarını istedi.

Üniversite yaşamının kendi yaşamlarına büyük değişiklik yapacağını ifade eden Çetinkaya, “Üniversite sizin hayatınızda önemli eşik. Bugüne kadar hep ailenizin yanında eğitim gördünüz, ama bundan sonra kendi ayaklarınız üzerinde durarak hem eğitim göreceksiniz, hem de hayatı daha iyi tanıyacaksınız. Bu süreci ne kadar başarılı geçirirseniz, bundan sonraki hayatınız da bir o kadar başarılı olacaktır” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım