Menu
RSS

Türkmen Şairler Antalya'da Buluşacak

Türkmen Şairler Antalya'da Buluşacak

Avrasya Sanat Kültür ve Edebiyat Derneği (ASKED) tarafından organize edilen 'Uluslararası Türkmen Elleri Şairleri ve Sanatçıları Buluşması', 11- 13 Şubat'ta Antalya'da yapılacak.

ASKED Başkanı Savaş Ünal, Crown Plaza Otel'de 11 Şubat Cumartesi saat 14.00'da başlayacak Uluslararası Türkmen Elleri Şairleri ve Sanatçıları Buluşması'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF) tarafından desteklendiğini kaydetti.

Organizasyonun 12 Şubat'ta Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda devam edeceğini, kapanışının ise 13 Şubat Pazartesi Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu'nda yapılacağını kaydeden Ünal, programa, Türk cumhuriyetlerinden çok sayıda şair, yazar ve plastik sanatlar sanatçısının katılacağını belirtti.

Buluşmanın ilk gününde karma plastik sanatlar sergisi açılacağını, şair ve yazarların kitaplarını tanıtıp imzalayacağını, çeşitli sunumlar yapılacağını aktaran Savaş Ünal, aynı gün saat 19.30'da ise AKM Aspendos Salonu'nda 'Kerkük Gecesi' düzenleneceğini söyledi.

ASKEF Müzik Direktörü Arzu Singer Dede'nin yöneteceği ASKEF Türk Müziği Topluluğu 'Kerkük Gecesi'nde Türkmen şarkılarını seslendirecek. TRT sanatçıları Turgay Kızıltuğ, Güldehen Marmara, Ahmet Tuzlu da misafir sanatçı olarak sahneye çıkacak.

Program, 13 Şubat Pazartesi günü saat 19.30'da Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu'nda ASKEF Türk Halk Müziği Korosu'nun şef Arzu Singer Dede'nin yöneteceği konserle sona erecek.

yukarı çık
0
Paylaşım