Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Türkbeleni Projesi'nin Temeli Atıldı

Türkbeleni Projesi'nin Temeli Atıldı

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Türkbeleni Mesire Alanı Projesi'nin temeli atıldı.

Manavgat Türkbeleni Mesire Alanı Projesi'nin temel atma törenine, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaymakam Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, meclis üyeleri, belediye bürokratları ve vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başkan Menderes Türel, Türkbeleni Mesire Alanı Projesi'nin Manavgat'ın şanına yakışır, 30 milyon liralık büyük bir proje olduğunu söyledi.

Temmuz 2013'teki yangın felaketinde burada 75 dekar alanın yanarak kül olduğunu hatırlatan Türel, ardından bu alanı korumak ve tekrar yeşertmek amacıyla mesire alanı ilan edilmesini ve Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesini sağladıklarını anlattı.

353 dekar alanı kapsayan Türkbeleni Projesi içinde 16 bin metrekare kapalı alan, 2 bin kişilik amfi tiyatro, konferans salonu gibi kafe, sergi alanları, kır lokantaları, gezi alanları, spor parkur ve alanları bulunduğunu kaydeden Başkan Türel,

"30 milyon liralık bir yatırım, bir fabrika kuracak kadar bir yatırımdır. Bir fabrika gibi Manavgat'a iş, aş ve zenginlik getirecektir. Buraya yerli ve yabancı turist çekecek bir cazibe alanı yapıyoruz, aynı zamanda da orman arazisini yeniden yeşil alan olarak koruyoruz.

Yani hem çevreyi korumuş hem de istihdam ve sosyal açıdan değerlendirmiş oluyoruz" dedi.

Türkbeleni'ni yeniden yeşertip Manavgat'ın gurur duyacağı bir yer haline getirerek koruduklarını belirten Türel, çevreci derneklerden ödül alabilecek bir proje hazırladıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından Türkbeleni Mesire Alanı Projesi'nin temeli atıldı.

Projede Neler Var

353 dekarlık Türkbeleni Mesire Alanı Projesi'nde yapay gölet, gençlik merkezi, seyir terası, adrenalin parkı, amfi tiyatro, spor ve sergi alanları, yürüyüş parkurları, meydanları ve sosyal tesisler yer alacak.

Doğası korunan alanın 2013'teki yangında zarar gören bölgesine 2 bin 500 fidan dikilecek. İçindeki yapılar, doğanın içinde kaybolacak şekilde ahşap ve traverten malzemelerden yapılacak.

Alan ortasındaki vadide üzerinde ahşap köprüler olan 1350 metrekarelik yapay gölet oluşturulacak. Ormanın içine gençler ve çocuklar için 2 bin metrekarelik alanda adrenalin ve macera parkı yapılacak.

Proje kapsamında içinde konferans salonu, ASMEK merkezi, laboratuvarın yer alacağı bir de Gençlik Merkezi yer alacak. Alanın en yüksek noktasında 60 metrelik bayrak direği yer alacak. Proje alanının tümünü engelli bireyler kullanabilecek.

yukarı çık
0
Paylaşım