Menu
RSS

Türk Eğitim Vakfı 50.Yıl Umut Ziyaretleri’ne Antalya’da Başladı

Türk Eğitim Vakfı 50.Yıl Umut Ziyaretleri’ne Antalya’da Başladı

1967’den bu yana başarılı ancak maddi imkanı kısıtlı gençlere eğitim desteği sağlayan Türk Eğitim Vakfı, 50.yıl çalışmaları kapsamında Antalya’ya saha ziyareti düzenledi. ’50.Yıl Şube Umut Ziyaretleri’ başlığı altında Antalya’da yerel ve idari yöneticilerin yanı sıra bağışçılar ve

bursiyerlerle bir araya gelen TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV’in eğitim yolculuğunun yarım asırdır devam ettiğine dikkat çekerek, “İstanbul’da temelleri atılmış bir vakıf olarak, 50 yıldır Türkiye’nin dört bir yanından başarılı ama maddi imkanı yetersiz gençlerimize,

bağışçılarımızın katkılarıyla destek veriyoruz. Antalya da bizim için son derece önemli bir şehir. Antalyalı bağışçılarımızla gurur duyuyoruz. Aramıza yeni bağışçıların katılması elbette dileğimiz.

Ama büyük bağışçılar kadar her bir bireyin katkısı da çok önemli. TEV olarak bir misyonumuz da, küçük bağışçılığı özendirmek. Türkiye’de ve Antalya’da küçük bağışçılığı ne kadar çok özendirirsek, o kadar büyük işlere imza atabileceğiz” dedi.

Vizyoner işadamı merhum Vehbi Koç önderliğinde 205 hayırsever tarafından başarılı fakat maddi olanakları kısıtlı gençleri desteklemek amacıyla 1967’de kurulan ve 2017 yılında 50. yaşına giren Türk Eğitim Vakfı (TEV) eğitime desteği yaygınlaştırma hedefiyle saha ziyaretlerine start verdi.

‘50.Yıl Şube Umut Ziyaretleri’ başlığı altında düzenlenen saha ziyaretlerinin ilk adresi Antalya oldu. TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan İğnebekçili, Sezai Taşkent ve TEV Genel Müdürü Yıldız Günay Antalya’da bağışçılar ve bursiyerlerle bir araya geldi.

Rona Yırcalı: Antalyalı bağışçılarımızla gurur duyuyoruz

Yemekte konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, İstanbul’da temelleri atılmış bir vakıf olarak, 50 yıldır Türkiye’nin dört bir yanından başarılı ama maddi imkanı yetersiz gençlere, bağışçıların katkılarıyla destek verdiklerini hatırlatarak şöyle devam etti:

“Antalya’daki 17 bağışçımız eğitim yolculuğumuzda bize çok büyük destek verdi, onlarla gurur duyuyoruz. Antalya bizim için son derece önemli bir şehir. Bugün 5 bağışçımız bizimle beraber. Onlar, bizim heyecanımızı besleyen ana damarlar.

Aramıza yeni bağışçıların katılması elbette dileğimiz. Ama büyük bağışçılar kadar her bir bireyin katkısı da çok önemli. TEV olarak bir misyonumuz da, küçük bağışçılığı özendirmek. Çok tipik bir atasözünü hatırlatmak isterim.

Damlaya damlaya göl olur… Küçük bağışçılığı ne kadar çok özendirirsek, o kadar büyük işlere imza atabileceğiz “ dedi.

50.yılımızda yeni bir dönem açıyoruz

TEV’in 50. yaşını bir mihenk alarak eğitime desteğin yaygınlaşacağı yeni bir dönem açtıklarını söyleyen Yırcalı, “50. yılımızı kutlarken, yaptığımız işin ciddiyet ve sorumluluğunun farkında olarak, daha çok kişinin kalbine dokunmayı ve eğitim için daha çok insanımızı seferber olmasını sağlamayı hedefliyoruz.

İşte bu nedenle, 50. yıl çalışmalarımızda saha ziyaretlerini planımızın merkezine koyduk. Bugüne kadar tüm Türkiye’den bize bağışlarıyla destek veren güzel insanlarımızı, şehirde TEV bursu ile öğrenim gören gençlerimizi,

bu gençlerimizin iyi birer birey olarak yetişmesine katkıda bulunan akademik kurumlarımızı, yerel ve idari yöneticilerimizi ziyaret ediyoruz.

TEV’in misyonunu onlara anlatma, verdikleri hizmet için teşekkür etme ve en önemlisi de gelecekte daha çok bir arada çalışmak için azmimizi, isteğimizi belirtme fırsatı buluyoruz” şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım