Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Tarım Bakanlığından Antalya'da Kırsal Kalkınmaya 50 Milyon TL Hibe

Tarım Bakanlığından Antalya'da Kırsal Kalkınmaya 50 Milyon TL Hibe

Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı'nın 11'inci etabı kapsamında bakanlıkça onaylanan 85 proje, toplam 49.7 milyon lira hibe almaya hak kazandı.

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Planı çerçevesinde, Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın 2006-2016 yılları arasında 10 etap halinde uygulandığı belirtildi.

Programın 11'inci etabın ise 21 Ekim 2016 tarihinde başladığı ve 29 Aralık 2016 tarihinde sona erdiğinin hatırladığı açıklamada, programla kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi ve kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi.

Antalya'nın 85 Projesine Yaklaşık 50 Milyon Lira Hibe

Programın 11'inci ve son etabı kapsamında Antalya'dan, Bakanlığın veri giriş sistemine 110 proje başvurusunun yapıldığını vurgulandığı açıklamada, İl Proje Değerlendirme Komisyonu'nun 85 pojesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderdiği, tamamının kabul edildiği kaydedildi.

Onaylanan projelerin toplam yatırım tutarının 104 milyon 864 bin 733 TL olduğu, bu tutarın 49 milyon 733 bin 193 TL'sinin proje sahiplerine hibe olarak ödeneceği açıklandı.

En Fazla Hibe Yenilenebilir Enerjiye

Program kapsamında bitkisel ve hayvansal ürünler, yenilenebilir enerji, yenilenebilir enerji üreten sera yapımı, tarımsal üretime yönelik sabit yatırım, çiftlik geliştirme faaliyetleri gibi çeşitli alanlarda olurken, en fazla proje başvurusu yenilenebilir enerji projelerinin kabul edildiği vurgulandı.

En Fazla Proje Elmalı Ve Korkuteli'nden

Kabul edilen projelerin Antalya'nın ilçelerine göre dağılımında Elmalı ve Korkuteli ilçeleri ön plana çıktı. Bu çerçevede Elmalı ve Korkuteli'nden 17'şer projesi bakanlıkça onaylanırken, Alanya'dan 10, Serik'ten 8, Aksu ve Döşemealtı'ndan 7'şer proje hibe almayı başardı. 19 proje ise diğer ilçelerden geldi.

yukarı çık
0
Paylaşım