Menu
RSS

Sevimçok, Esnaf Bir Şehrin Gözü Kulağıdır

  • Yazan 
Sevimçok, Esnaf Bir Şehrin Gözü Kulağıdır

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok esnafın bir şehrin gözü kulağı olduğunu, halkın nabzını tuttuğunu, ekonomiye yön verdiğini ve Avrupa Birliği’ne dahil pek çok ülkenin esnaf ve sanatkârlarının varlıklarıyla ekonomilerini sağlam bir tabana oturttuklarını söyledi.

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, mayasında Ahilik kültürü bulanan esnaf ve sanatkârlığın öneminden bahsederek, esnafın bir şehrin gözü kulağı olduğunu, halkın nabzını tuttuğunu ve ekonomiye yön verdiğini belirtti.

Başkan Sevimçok, esnaflıkla anılan her mesleğin erbabının ticari akıl ve becerileri ile çarşı ve pazarların ekonomisini belirlediklerini, ticaret hayatına yön verdiklerini ve Avrupa Birliği’ne dahil pek çok ülkenin ise esnaf ve sanatkârlarının varlıklarıyla ekonomilerini sağlam bir tabana oturttuklarını söyledi.

Esnafların o şehirde yaşayan insanların dert ve taleplerini en iyi bilen kişiler olduklarının da altını önemle çizen AESOB Başkanı, başta yerel yönetimler olmak üzere şehrin tüm dinamiklerinin esnaf ve sanatkârlarla da istişarede bulunarak bu kentin geleceğini ilgilendiren durumlarda ve hassas kararların alınmasında ortak akılla hareket edilmesinin gerektiğini söyledi.

Her mesleğin kendisine göre ayrı bir tespitinin olduğunu da ifade eden Sevimçok, esnafların piyasaların nabzını en iyi tutan kişiler olduğunu söyleyerek ekonomi yönünden de derin bir içgüdüye sahip olduklarını belirtti. Esnafın şehirde yaşayanlarla sürekli olarak iletişim halinde bulunduğunu, şehre yapılan yatırımlar, uygulamalar ve yenilikler konusunda da vatandaşla birebir fikir alışverişinde bulunarak bir nevi halkın düşüncesini en iyi bilen danışma merkezleri olduklarına da dikkat çeken AESOB Başkanı Sevimçok, esnafın şehrin gören gözü ve duyan kulağı olduğunu söyleyerek bu sese kulak verilmesi gerektiğini hatırlattı.

yukarı çık
0
Paylaşım