Menu
RSS

Öğrenciler Kemer Orkidesiyle Buluştu

Öğrenciler Kemer Orkidesiyle Buluştu

Antalya’da öğrenciler, dünya üzerinde sadece Antalya Kemer'de bulunan Kemer orkidesini yerinde görüp tanıdı.

Avrupa Birliği Bakanlığı, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı ve Sivil Toplum Diyaloğu Programı tarafından desteklenen, Türkiye ve Yunanistan'daki Doğal Orkideleri Koruma Platformu projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Projenin önemli hedef türlerinden biri olan ve dünya üzerinde sadece Antalya'nın Kemer İlçesi'nde yayılış gösteren Kemer orkidesi, doğa eğitimi ve görünürlük çalışmalarıyla öğrencilere tanıtıldı.

Proje çalışmaları ülkemiz sorumlusu ve aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi'nden Dr. İsmail Gökhan Deniz tarafından yapılan doğa eğitimlerine, Doğa Okulları Konyaaltı Kampüsü'nden öğrenciler katıldı.

Sadece bu bölgede yetişen ve mart ayında çiçeklenen Kemer orkidesinin yayılış bölgelerinde yapılan incelemelerde, tür öğrencilere tanıtıldı ve üzerindeki tehdit faktörleri aktarıldı.

Ülkemizde yaklaşık 170 doğal orkide türünün yayılış gösterdiğini, ancak çoğunluğunun yumrularından salep elde edildiğinden dolayı bazı türlerin ciddi tehlike altında olduğunu kaydeden Dr. Deniz, ülkemizin bu nadir bitki grubunun yayılışında çok önemli bir noktada olduğunu belirtti.

Doğa eğitimi ve görünürlük faaliyetlerinin bu noktada çok önemli olduğunun belirtildiği çalışmalara, Avrupa Birliği Bakanlığı görünürlük uzmanlarından Yeşim Gözde Ersoy ve Çağrı Öner de katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım