Menu
RSS

Muratpaşa CKD’den 8 Mart Etkinliği

Muratpaşa CKD’den 8 Mart Etkinliği

Cumhuriyet Kadınlar Derneği Muratpaşa Şubesi, 8 Mart nedeniyle Engelsiz Park’ta etkinlik düzenledi. Oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleşen etkinlik konuşmalar ve türküler eşliğinde katılımcıları coşturdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası kürsüye gelen

Cumhuriyet Kadınlar Derneği Muratpaşa Şube Başkanı Şükran Akkaya, 8 Mart’ın nasıl doğduğunu katılımcıların hemen hepsinin bildiğini söyleyerek, 8 Mart’ın kutlama değil bir anma günü olduğunu belirtti.

Akkaya, “Günümüzde yaşanan olaylar nedeniyle 8 Mart Dünya kadınlar gününün kutlama değil ancak anma günü olabileceğini düşüncesindeyim” dedikten sonra şunları söyledi:

“Bizlerde Türk kadınları olarak tüm gücümüzle sürekli ezilmemek için hakkını savunan ve birçoğumuz da bu hak arayışında katledilen, hatta eşit hak bir yana insanca bir muamele görmek için mücadele veren kadınlarız.

Biz kadınlar doğduğumuz günden mezara kadar mücadele peşindeyiz. Önce evde, erkek kardeşle aynı haklara sahip olmak, sonra eşimizle aynı haklara sahip olmak, sonra iş hayatında çalışma ortamında haklarımız için mücadele veririz.

Hasbel kader birde siyasete soyunduysanız vay halinize. Siyaset kadınların neyine. Eğer başını ağrıtmak bazı durumlara maruz kalmak istemiyorsanız siyasi hayatınızı broşür dağıtmakla sınırlayınız.

Her hangi bir yere aday olmak sakın ha elinin hamuruyla bu işlere bulaşma bacım. Çünkü bunun kotası var, iftirası var yalanla dolu hazırlanmış hikayesi var. Değerli arkadaşlar biz kadınlar gerçekten siyaseti de ticareti de erkeklerden çok daha iyi yaparız.

Çünkü bu işler zekayla alakalı. Güç le değil. Bu arada aramızda bizleri destek için gelen beyleri de selamlıyorum. Tabi ki bahsettiğimiz haksızlıklar kişisel değil bir kültür sorunudur. Devlet ve yönetim sorunudur. Bir aydınlanma sorunudur.

Çok değerli kadınlar ben burada bu yıl bu kadar kadın cinayete kurban gitti bu kadarının gözü morardıyı anlatmak istemiyorum. Bunları gazetelerin 3, sayfaları zaten yeterince yazıyor ve ana haber bültenleri görüntülü bir şekilde veriyor.

Ve hatta günümüz iktidarının tecavüzü cinsiyet ayrımını çocuk gelinleri nasıl yasallaştırmaya çalıştığını da anlatmak istemiyorum. Hatta olan haklarımızı da elimizden almaya çalıştıklarını da anlatmaya çalışmayacağım.

Bir kadın bir de erkek siyasette ya da her hangi bir alanda aday olsa bir yarışa girse desteğimiz yüzde 80 erkekten yana olur mu olmaz mı?. Çünkü erkek kocadır oğuldur evin direğidir. İçinizde evinin direği olan bir sürü arkadaşlarımı görüyorum.

Aslanlar gibi evlerinin annesi babası evinin çatısı direği olarak hayatlarını idame ettiriyorlar.

Demek ki arkadaşlar biz kadınlar çok güçlüyüz. Bir de birlik olursak birbirimizi kıskanmadan önce seversek bırakın hakkımızı almayı dünyayı değiştiririz.

Biz kadınlar ne olduğumuzu ve toplumdaki yerimizi de biliyoruz. Hatta biz olmaz isek dünya nüfusunun devam etmeyeceğini de biliyoruz. Doğuran biz üreten biz. Kurtuluş savaşında sırtında mermi taşıyan biz. O cephede çarpışan aslanları doğuran biz.

En güzel şeyler bizim eserimiz arkadaşlar. Bu ülkenin mimarı kurucusu kadın haklarının en büyük savunucusu ve dünyada birçok ülkeden önce kadının hakkını teslim eden tek lideri yani Mustafa Kemal Atatürk’ü de bir kadın doğurdu. Zübeyde Hanım ruhun şad olsun.

Arkadaşlar Kadın olmak zoru başarmaktır. Her şeye rağmen var olmaktır. Engellere rağmen yürümektir, eksik olmamaktır”

yukarı çık
0
Paylaşım