Menu
RSS

MHP, Antalya'da İstişarede Bulundu

MHP, Antalya'da İstişarede Bulundu

MHP'nin Anayasa değişikliği ve 16 Nisan'da yapılacak referandum süreciyle ilgili istişare toplantısı, Antalya'da yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda yapılan toplantı öncesinde, milletvekilleri Balerin Cafe Bistro'da gazetecilerin karşısına çıktı. Toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MHP Antalya Milletvekilleri Ahmet Selim Yurdakul, MHP MYK Üyesi Hüseyin Kocabaş, MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar milletvekili ve Anayasa Komisyon üyesi Mehmet Parsak ile partililer katıldı.

Mehmet Günal, gündeme ilişkin gelişmeler ve partisinin neden 'evet' dediğini anlattı. Türk milletinin son yıllarda ciddi sıkıntı yaşadığını belirten Mehmet Günal, "Her gün değişik illerimizde birtakım olaylarda kaybettiğimiz şehitlerin yanı sıra Fırat Kalkanı çerçevesinde kayıplar vermeye devam ediyoruz.

Bu sistematik cinayetler ve infial dalgasına yol açacak terörizm eylemleri ile dışarıdan yapılan desteklerle ülkemiz bölgesel ve küresel olarak köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Türkiye bu zor günleri aşacak ve üstesinden gelecek güçtedir" dedi.

Suriye'de ve Irak'ta iç çatışma ve kaos olduğunu hatırlatan Günal, Türkiye'nin içeride PKK ve DEAŞ ile uğraştığını söyledi. ABD'nin üst düzey yöneticilerinin Türkiye'ye yaptığı ziyaretlere de değinen Günal, şunları söyledi:

“MHP olarak bu ziyaretlerde hassasiyetlerimize dikkat çektik. Kıbrıs ve Ege'deki adalar konusunda da hiçbir şekilde oldu bittileri kabul etmemiz mümkün değil. Bunlar milli meselelerimizdir. Biz bunların üstesinden gelecek güçteyiz. Türkiye'ye karşı olan şer cephelerine, MHP gerekirse tek başına karşı gelebilecek bir partidir. Kıbrıs konusunda Türkiye iyi niyetli yaklaşırken, Rum kesimi aynı niyette değil."

FETÖ terör konusuna da değinen Mehmet Günal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapısını, din eğitimini, öğretimini ve algısını tartışmamız gerekiyor. Çünkü senelerce askeri liseden başlayarak, harp akademisinde, harp okulunda strateji ve taktik öğrenip uygulayan koca koca subaylar, paşalar ve yıllarca ilim tahsil etmiş, neyin ne olduğunu ayırt edip, ilmi, aklı, fenni öncelemesi gereken bilim adamları profesörler, dekanlar, rektörler bir vaizin talimatı ile böyle bir hain kalkışma yapabiliyor.

Biz batının bize dayattığı sözde ılımlı İslamın yerine değil de Türk Müslümanlığının kendi özünün peşine düşseydik, bugün başımıza bunlar gelmeyebilirdi. Sorunların üstesinden gelinebilmesi için güçlü bir yönetime ve birtakım sistem tartışmalarına son verilmesine ihtiyaç vardı.

İşte 16 Nisan'daki yol haritasında daha güçlü bir hükümet ve Türkiye'nin bu kısırdöngülerden kurtulması için referanduma gidiliyor. Ülkenin birliği ve bütünlüğü için evet diyoruz."

Basın toplantısının ardından partililer AKM Aspendos Salonu'na geçerek istişarede bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım