Menu
RSS

Meteoroloji'den Antalya’ya Kritik Kar Uyarısı!

Meteoroloji'den Antalya’ya Kritik Kar Uyarısı!

Meteoroloji Akdeniz’in sahil kısımlarında sağanak yağış, iç kısımlarında ise kar yağışı uyarısında bulundu. Ayrıca, pazar günü ise hava sıcaklığının 8-10 derece arasında düşeceği belirtildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Akdeniz için sağanak yağmur ve kar yağışı uyarısında bulundu.

Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Bölgemizin, etkili olan yağışlı sisteme ilave olarak bugün öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin, yarın ise Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Cumartesi, tüm bölgenin yağışlı geçeceği, yağışların sahilde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görüleceği, iç kesimlerde ise yağmur olarak devam eden yağışların öğleden sonra karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra ise kar yağışına dönüşeceği beklenmektedir.

Antalya’nın doğusunda yağışların kuvvetli olacağı, Antalya-Konya arasında Toroslar mevkiinde ulaşımda aksamalar olabileceği için dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Pazar günü hava sıcaklığı 8-10 derece düşecek

Açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

"Pazar günü Muğla genelinin parçalı bulutlu, Antalya’nın sahil kesiminin sağanak yağışlı, Antalya’nın iç kesimleri ile Burdur ve Isparta genelinin kar yağışlı geçeceği beklenmekte. Pazartesi gününden itibaren bölgemizde yağış beklenmiyor.

Havanın parçalı az bulutlu geçeceği, iç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin edilmekte.

Hava sıcaklığının 24 Aralık Pazar günü sahilde 4 ila 6, iç kesimlerde ise 8 ila 10 derece azalacağı, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği, rüzgarın da kuzey yönlerden kuvvetli şekilde eseceği beklenmekte."

yukarı çık
0
Paylaşım