Menu
RSS

Manavgat MYO Madalyalarla Döndü

Manavgat MYO Madalyalarla Döndü

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı, İstanbul'da düzenlenen İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali'nden 15 madalya ve 2 kupayla döndü.

Bu yıl 15'incisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali 2-5 Şubat tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşti.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliğiyle düzenlenen ve Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunun amaçlandığı organizasyonda 15 ülkeden 1500'den fazla aşçı yarıştı. Yarışma sonuçlarının belirlenmesi, yerli ve yabancı şeflerden oluşan 100'den fazla jüri üyesinin çalışmasıyla gerçekleştirildi.

4 günde 75 kategoriden oluşan yarışmada ustalar, lise ve üniversitede aşçılık eğitimi alan öğrenciler hünerlerini sergiledi. Manavgat MYO Aşçılık Programı öğrencileriyle öğretim görevlileri Özcan Utar ve Hasan Fehmi Öz tarafından demo çalışmaları yapılarak hazırlıkların tamamlandığı yarışmada 7 kategoride 7 öğrenciyle katıldı.

Yarışmada Manavgat MYO, 4 altın, 8 gümüş, 2 bronz, 1 merit (4'üncülük) olmak üzere toplam 15 madalyayla Yılın Altın Genç Şefi ve 2017 yılının En İyi Üniversitesi 2'ncilik Kupası'nı kazandı.

Okul Müdürü Doç. Dr. Hakan Sert, kendilerine destek veren kurumlarla teşekkür ederken, öğrenciler ve öğretim üyelerini başarılarından dolayı kutladı.

yukarı çık
0
Paylaşım