Menu
RSS

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası: Batı Antalya Mecliste Temsil Edilmeli

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası: Batı Antalya Mecliste Temsil Edilmeli

Mayıs ayı Meclis Toplantısında konuşan Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay önemli açıklamalarda bulundu. KUTSO Mayıs ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Fahri Özen başkanlığında KUTSO Kumluca Merkez hizmet binasında gerçekleşti.

Ülkeyi yoğun bir gündemin beklediğini belirten Meclis Başkanı Özen, Batı Antalya’nın yararı için KUTSO olarak sıkı bir çalışma içerisinde olacaklarını söyledi.

Toplantıda Meclis üyelerine hitap eden Yönetim Kurulu Başkanı Günay, Batı Antalya’nın yaklaşan genel seçimlerden büyük beklenti içerisinde olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.

Batı Antalya Mecliste Temsil Edilmeli

Batı Antalya’nın bugüne kadar ihtiyaç duyduğu yatırımlara ulaşamamasının en büyük nedeni bölgeyi temsil edecek, bölgenin sorunlarına vakıf, burada yetişmiş yeteri kadar Milletvekilinin TBMM’de bulunmamasıdır. 

Batı Antalya’nın Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte yaptığımız ortak açıklama ile listesinde seçilebilir yerde Bölgemizden bir milletvekili adayı gösteren partileri destekleyeceğimizi belirttik.

Batı Antalya’nın mecliste temsil edilmesinin, sorunlarımızın çözümü ve gerekli yatırımları almamız adına çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Başta Kumluca Belediye Başkanımız Hüsamettin Çetinkaya olmak üzere, bölgemize hizmet etmek için Antalya Milletvekilliğine talip olan Batı Antalya’nın tüm adaylarına başarılar diliyoruz.

Nefes Kredisi Ve KGF Destekleri Devam Etmeli

Son dönemde dövizde yaşanan kur artışı, faiz artışları, enflasyon rakamlarındaki artış ve cari açık ekonomimizi olumsuz yönde etkilemekte.

Bölgemizde ekonomik hayat ağırlıklı olarak tarım ve turizm sektörlerinden oluşmakta. Her iki sektörümüzde kazanç yaz ve kış sezonlarında farklılık gösteriyor.

Bu durumda iş adamlarımız ve üreticimiz ihtiyaç duyduğu nakit için krediye yönelmek zorunda kalıyor.

Daha önce uygulamaya koyulan Nefes Kredisi, Kredi Faiz Desteği ve Kredi Garanti Fonu(KGF) gibi destekler ekonomimize ciddi oranda nakit akışı sağlamıştı. Bu dönemde de desteklerin tekrar hayata geçirilmesi ekonomimiz adına çok faydalı bir uygulama olacaktır.

Bankalar aracılığıyla kredi kullanabilmesini sağlayan KGF, bankaların aldıkları teminatlara ek olarak farklı teminatlar kabul edebiliyor.

KGF kapsamında, şirket kredi kartı, çek yaprağı riski ve işletme ihtiyacına dönük her türlü kredi için kefalet verilebiliyor. Özellikle bankaların teminat olarak alamadığı birçok kaynağı teminat kabul edebiliyor.

Haller İlçe Belediyelerimize Geri Verilmeli

Hal yasasının değişmesi ve ardından büyükşehir yasası ile ilçe hallerinin büyükşehir belediyelerine devredilmesi ilçe belediyelerimizin en önemli gelir kaynaklarının ellerinden alınmasına neden oldu.

Üretici ve tüketici hallerinin farklarını doğru bir şeklide anlamak çok önemli. Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerimizde bulunan üretici hallerimiz, belediyelerimizin de çabaları ile hem üreticimizin hakkının korunması

hem de ürünlerin tüketicimize en uygun fiyatla ulaşmasını sağlayacaktır. Halleri gerçek sahiplerine yani ilçe belediyelerine teslim etmek hem daha doğru işletilmelerini hem de belediyelerimizin imkanlarının güçlenmesini sağlar.

Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce söz verilen kalıntı analiz laboratuvarının bir önce Batı Antalya’da kurulması ihracatımızın sağlıklı bir şekilde devamı için çok önemli.

Portakal Satışı Haller Üzerinden Yapılmalı

KUTSO olarak portakal ve benzeri narenciye ürünlerinin haller üzerinden satılmasını daha doğru buluyoruz. Özellikle marka haline gelmiş olan Finike Portakalının korunması ve tüm narenciye ürünlerinin kayıt altına alınarak piyasasının oluşması çok önemli.

Dünyanın en güzel portakallarını üretmemize rağmen portakal para etmediği için bahçelerin sökülüyor olması bizim için çok acı bir olaydır.

Liderlik Akademisi Açmayı Planlıyoruz

Endüstri 4.0, Toplum 5.0 gibi konuların konuşulmaya başlandığı günümüz dünyasında, bölgemiz gençlerinden her türlü yönetimsel konuya hakim yöneticiler çıkarmak için bir “Liderlik Akademisi” açmayı planlıyoruz.

Burada eğitimler yaklaşık 2 yıl sürecek ve mezun olanların liderlik konusunda gereken tüm donanımlara sahip olması sağlanacak.

Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına Hız Verilmeli

Antalya, son dönemde ülkemizin en çok göç alan illerinden biri haline geldi. Batı Antalya’da bu göçten nasibini bolca alıyor. Nüfusun hızla artmasına ek olarak mevsimlik gelen insanlarda bir hayli nüfus yoğunluğu oluşturuyor.

Bu hızlı nüfus artışı konuta olan talebi arttırmakta ve çok değerli olan tarım arazilerimizi tehdit etmektedir.

Bu konuda en uygun çözüm mevcut yerleşim alanlarında hızla kentsel dönüşüm projeleri uygulayarak konut ve altyapı sorunlarına en uygun şekilde çözüm bulunmasıdır.

Batı Antalya Depreme Hazırlıksız Yakalanacak

Tarih boyunca büyük depremler yaşamış olan bölgemiz, AFAD tarafından güncellenen son deprem haritasında da 1. Derece deprem bölgesi olma özelliğini korumaktadır.

Deprem yönetmeliğinde önce inşa edilen yapıların kullanılan malzeme kalitesi nedeniyle depreme dayanamayacağı bir gerçektir. Bölgemizde gerçekleşecek büyük depremin sonuçları gerçekten ağır olacaktır.

Tüm bu gerçekler ortadayken Batı Antalya’da AFAD’ın hiçbir çalışması yoktur. Olası bir doğal afette tüm yardım Antalya merkezden ulaştırılmaya çalışılacak ve yardımlar ulaşana kadar kaderimizle baş başa kalacağız.

AFAD’ın bölgemizde deprem başta olmak üzere oluşabilecek tüm felaketler için bir üs oluşturmasını acilen talep ediyoruz.

yukarı çık
0
Paylaşım