Menu
RSS

Kumluca’da Kurban Kesim Kursu Düzenlendi

Kumluca’da Kurban Kesim Kursu Düzenlendi

Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde Kurban Bayramı öncesinde küçük ve büyükbaş hayvan kesim elemanı yetiştirme kursu açıldı.

Kumluca İlçesi’nde 5 gün 40 saat olarak yapılan kurs sonunda sertifika töreni düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Polat Kara, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adem Aydın, İlçe Müftü Vekili Mücahit Demirel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, kurs hocaları ve kursiyerler katıldı.

Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi açmış oldukları küçük ve büyük baş hayvan kesimi (Kurban kesimi) kursuna 31 kişinin katıldığını bunlardan 23 tanesinin başarılı olarak sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Tekdemir, kurs da teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiğini, kesim yeri ve yerin hazırlanması, kesimde kullanılacak malzemeler, okunacak dua ve dini bilgiler, kurbanın parçalanması ve derisinin muhafazası ile ilgili konularda eğitimlerin düzenlendiğini açıkladı.

Başarılı olan kursiyerlere sertifikaları dağıtılarak toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım