Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Kumluca'da Hallerde Yeni Uygulama

Kumluca'da Hallerde Yeni Uygulama

Kumluca Toptancı Hallerinde ihracata yönelik kasalara toplanmış patlıcan ve biber çeşitlerinin piyasanın 30 kuruş üzerinde satılmasına ve 'Kumluca Toptancı Halleri' adı altında tek piyasa kurulmasına karar verildi.

Kumluca Toptancı Hali Komisyoncular Derneği'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Komisyoncular Derneği Başkanı Selahattin Okur, Beykonak Komisyoncular Derneği Başkanı İbrahim Uğur Çakır, Mavikent Komisyoncular Derneği Başkanı Faik Öncel, Batı Antalya Tüccarlar Derneği Başkanı Hüseyin Güven, komisyoncular ve tüccarlar katıldı.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca ve yöresinde üretilen ürünlerin kalitesinin dünya standartlarının üzerinde olduğunu, ancak pazarlama konusunda yaşanan bazı sıkıntıların üretilen ürünleri hak ettiği değerde satılamamasına neden olduğunu söyledi.

Bu konularda üreticilerin de üzerine düşen görevler olduğunu vurgulayan Çetinkaya, "2000'li yılların başında Kumluca Hali'nde domateste ikili piyasa kurulmasını başlattık böylece hem ürünlerde kaliteyi yakaladık hem de üretilen ürünlerin hak ettiği değere satılmasını sağladık.

Domates değişim oldu, kaliteyi yakaladık. Biber ve patlıcanda da aynı uygulamayı yapalım. Lütfen sizden istirhamım şu; piyasayı çift kurun, iki tane olsun. Göreceksiniz hem ürünler kaliteli olacak hem de çifti ürettiği ürününü hak ettiği değere satacak" dedi.

Kaliteli ürünlere fark verilmesinin çiftçileri de ürün yetiştirmede kaliteye yönelteceğini kaydeden Çetinkaya, bu konuda komisyoncuların, tüccarların karar almasını ve aldıkları kararı da geri adım atmadan uygulamaları gerektiğini belirtti.

Komisyoncu ve tüccarların tartışmasının ardından ihracata gidecek patlıcan ve biber çeşitlerinde kasalara toplanmış ürünlere piyasadan 30 kuruş fark verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca daha önce Beykent Toptancı Hali'nde kurulan sebze piyasasının kurulmamasına, Kumluca Toptancı Hali'nde Beykonak ve Mavikent Komisyoncu Derneklerinin katılımıyla Kumluca Toptancı Halleri adı altında tek piyasa kurulması kararlaştırıldı.

Toplantı sonunda komisyonu ve tüccarlara teşekkür eden Çetinkaya, alınan kararların ürünlerin daha kaliteli ve hak ettikleri değere satılmasını sağlayacağını anlattı.

yukarı çık
0
Paylaşım