Menu
RSS

Korkuteli Kaymakamı Tanrıkulu: Maç Sonrası Çıkan Olaylar Üzdü

Korkuteli Kaymakamı Tanrıkulu: Maç Sonrası Çıkan Olaylar Üzdü

Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, hafta sonu oynanan Korkuteli- Kestel maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili, "Müsabaka sonrasında emniyet güçleriyle taraftar arasında yaşanan olaylar bizleri çok üzmüştür. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz" dedi.

Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, hafta sonu oynanan Korkuteli Belediyespor- Kestel Belediyespor karşılaşması sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Maç öncesi yapılan güvenlik toplantısında gerekli önemlerin alındığı, rakip takımın seyircisinin maça gelmemesi kararı alındığını aktaran Kaymakam Tanrıkulu, "Maç boyunca futbolcuların centilmence mücadele etmelerinden dolayı futbolcularımızı tebrik ediyorum.

Hiçbir şekilde sporda şiddet olaylarını tasvip etmiyoruz. Müsabaka sonrasında emniyet güçleriyle taraftar arasında yaşanan olaylar bizleri çok üzmüştür. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz" dedi.

Kaymakam Tanrıkulu, sporda şiddete ve kötü tezahürata karşı olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu gereğince, ilçemizde yapılan spor müsabakalarında müsabaka öncesinde, esnasında veya sonrasında, gerekli güvenlik önlemlerini almak,

tedbirler koymak ve uygulanacak kuralları belirlemek üzere kurul üyelerimizin katılımıyla bu toplantıyı gerçekleştirmekteyiz. İlçemizde spor müsabakalarında özellikle centilmenliğin ve sportmenliğin ön planda tutulması birinci önceliğimizdir.

Bu sebeple kamu kurumlarımız, spor kulüplerimiz ve seyircilerimizle gerekli tüm tedbirlerin eksiksiz şekilde alınması gerekmektedir. Bundan sonrası maçlarda bunların yaşanmaması için kulüp yöneticilerinin ve taraftarların sağduyulu olmalarını bekliyoruz.

Güvenlik önemleri harfiyen alınmamış olsaydı, daha farklı olaylar olabilirdi. Maç öncesinde geniş güvenlik önlemlerinin alınması olabilecek olayların önüne geçmiştir.

Bugün güvenlik güçlerimiz Afrin'de mücadele ederken, Korkuteli olarak güvenlik güçleriyle vatandaşımızın karşı karşıya gelmesi bizleri üzmüştür."

yukarı çık
0
Paylaşım