Menu
RSS

Konyaaltı Sahiline Sezon Öncesi Sıkı Denetim

Konyaaltı Sahiline Sezon Öncesi Sıkı Denetim

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Manderes Türel, Konyaaltı sahilinde incelemelerde bulunup tesisleri denetledi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte Konyaaltı sahilindeki işletmelerde incelemelerde bulundu.

Denetime 10 numaralı plajdan başlayan Karaloğlu ve Türel, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’dan güvenlik tedbirleri hakkında bilgiler aldı, işletme yöneticilerinin isteklerini dinledi.

Yaklaşık yarım saat süren toplantının ardından Karaloğlu ve Türel, işletmenin mutfak bölümüne girerek hijyen denetimi yaptı. Vali Karaloğlu, fiyat listesini de inceleyerek, halka en kaliteli ve en ucuz hizmeti vermek için işletmelerden destek istedi. Vali Karaloğlu ve Başkan Türel, sahildeki tüm büfeleri denetledi.

İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Vali Münir Karaloğlu, turizm sezonunun bu yıl güzel açıldığının altını çizerek, rakamların geçen yılın bir hayli üzerinde olduğunu, yıl sonunda 10 milyon turist sayısını geçeceklerini kaydetti.

"Güvenlik Önemli"

Konyaaltı sahilinin Antalya’nın en önemli değerlerinden biri olduğunu işaret eden Karaloğlu, "Belediyenin sahil ve güvenlik hizmetlerini yerinde görmek üzere bir araya geldik. Yeni mekanlar vatandaşa hizmet sunumu açısından güzel olmuş.

Bize düşen burada gelen insanların kendilerini güven içinde hissedecekleri bir ortamı oluşturmaktır. Dinlenmeye tatile gelen insanların güvenlik endişesi olmaması gerekir. O noktada biz emniyet ayağı olarak ne yapabiliriz, belediyeden ne talep edebiliriz.

Antalya’da zabıta ve polislerimizin ortak oluşturdukları ekiplerle sahil ve parklarda yeni bir sistemi Antalya’da başlatıyoruz. Güvenliğin sağlanması açısından Konyaaltı sahili önemli. Gece ve gündüz güvenliği nasıl sağlayacağız. Aydınlatma konusundan eksiklikleri varsa giderilecek" ifadelerine yer verdi.

"Antalya'nın Güzelliğine Vurgu Yapalım"

Amaçlarının sahile gelen insanların memnuniyetini arttırmak olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, "Buraya gelen insanların mutlu şekilde ayrılmasını sağlamalıyız. Son dönemde turizmle ilgili haberler artmaya başladı. Bu da bizi mutlu ediyor. Çiçeğine böceğine güzelliğine vurgu yapmak lazım. ’Antalya güzeldir herkes de bunu biliyor’ düşüncesinde olmadan kentimizin güzelliklerini tekrar tekrar hatırlatmalıyız" dedi.

"Konyaaltı Sahilinde Hazırlıklar Tamamlandı"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’da yaz sezonuyla birlikte turist yoğunluğunun başladığını söyledi.

Geçen senenin aynı ayına oranla gelen turist sayısında yüzde yüzlük artış olduğunu kaydeden Türel, "Konyaaltı sahili dünyanın pırlantasıdır. Brezilya’nın Koba Kabana Plajı 4 kilometredir, Konyaaltı Sahili 6.2 kilometredir. Orada sahilde güvenlik açısından insanların yürümesi yasaktır. Güvenli bir şekilde yürüyemezseniz. Antalya bir cennet sahildir, her köşesinden denize girebilirsiniz. Konyaaltı sahili de Antalya’nın pırlanta gerdanlığıdır. O nedenle Konyaaltı sahilinde her yaz gerekli tedbirlerimizi ve halkımıza en güzel hizmeti vermek için alıyoruz" dedi.

"Sahil İçin Yeniden İhale Yapacağız"

Konyaaltı için bir sahil projeleri olduğunu dile getiren Türel, "Yap-işlet-devret modeliyle ihalelerimize çıktık. Ancak katılım söz konusu olmadı. Şimdi bir kez daha 3’e bölmek suretiyle ihaleye çıkacağız. Yeniden bir yatırımcı çıkmadığı takdirde belediye olarak buradaki inşaat faaliyetlerini tamamlayarak, üstümüze düşeni yapacağız.

Konyaaltı sahilinin yeni projesini, dünya projesidir ve ödüller alacaktır. Önümüzdeki seneye en azından sahil kısmının inşaat çalışmalarını tamamlayacağız. Biz bu projeyi gerçekleştirinceye kadar da mevcut durumu en iyi şekilde yönetmemiz gerekiyor.

Son hazırlıklarımızı gözden geçiriyoruz. Bu sene geçen seneden çok daha kaliteli bir hizmet öngörülüyor" diye konuştu.

"Hem Ücretli Hem Ücretsiz Bölümler Var"

Konyaaltı sahilinde herkese hizmet vermeyi hedeflediklerinin altını çizen Türel, "İşletme olan sahil bölümünün yanında halkın ücretsiz istifade edeceği bölümler de var. Sahilden ücretsiz istifade etmek isteyen halkımız, ücretsiz olarak faydalanabilirler.

Ücretli hizmet almak isteyene de o hizmeti veriyoruz. Bütün özel güvenlik, can kurtaran, temizlik dahil bir çok hizmet büyükşehir belediyesi tarafından karşılanıyor. Ücretli, ücretsiz amacımız halkımıza en iyi hizmeti verebilmektir" ifadelerine yer verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım