Menu
RSS

Kepez Hafta Sonu Antalyalıları Bekliyor

Kepez Hafta Sonu Antalyalıları Bekliyor

Kepez Belediyesi tarafından kente kazandırılan Dokuma Park, Masal Park, Oyuncak Müzesi ve Kent Ormanı, hafta sonu şehir gürültüsünden uzaklaşmak isteyenleri bekliyor. Kepez Belediyesi tarafından yapılan doğayla iç içe park ve mesire alanları hafta sonunu eğlenerek,

gezerek ve doğayla kucak kucağa geçirmek isteyenleri ağırlıyor. Yaşam merkezi 'Dokuma Park, masalların dünyası 'Masal Park', 11 bin oyuncağa ev sahipliği yapan 'Oyuncak Müzesi', doğayla kucaklaşan Park Orman, Kent Ormanı, Tek Sarnıç Parkı ve Seyir Terası Antalyalılara dolu dolu bir gün geçirme imkanı sunuyor.

DOKUMA PARK

Tarihi Kentler Birliği Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda ödül alan Dokuma Park, Antalyalılar için tam anlamıyla bir yaşam merkezi. İçinde 7'den 77'ye her yaştan vatandaşın ilgisini çeken, çeşitli aktivitelere mekan olan Kent Parkını ve Anadolu Oyuncak Müzesi'ni barındırıyor.

70 dönümlük alandaki 'kent parkı' çam ve servi ağaçlarının altında, çiçek kokuların eşliğinde sevdikleriyle beraber güzel bir gün geçirmek isteyenlere doğanın güzelliklerini sunuyor.

DÜNYA'DAN 11 BİN OYUNCAK

Dokuma Park'tan ayrılmadan dünyanın pek çok ülkesinden 11 bin oyuncağa ev sahipliği yapan Anadolu Oyuncak Müzesi'ni de ziyaret edebilirsiniz. Türkiye'nin en büyük müze bahçesine sahip müzenin koridorlarındaki 15 salonda, 15 ayrı temada, 74 vitrinde oyuncaklar sergileniyor.

Bu vitrinlerde Teddy Bear'den porselen bebeklere, mutfak eşya modellerinden uzay ve robot oyuncaklara ve Karagöz karakterlerine kadar pek çok farklı oyuncak grubunu görebilirsiniz.

MASAL PARK

Kepez Belediyesinin çocuklara sunduğu en önemli projelerden biri olan Masal Park'ı da gezi rehberinize ekleyebilirsiniz. Kepezpark Varsak projesinde yer alan masal parkında çocuklar çok sevdikleri masal ve çizgi film karakterleriyle buluşuyor. Masal Parkı'nda, klasik ve günümüzün popüler çizgi film karakterlerinin, Türk ve dünya masal kahramanlarının maketleri, ortam canlandırmaları bulunuyor.

Tom ve Jerry, Caillou ve Kedisi, Pepe ve Kız arkadaşı, Red Kit, Aslan Kral, Taş Devri, Sünger Bob-Yengeç gibi çizgi film kahramanlarının renklendirdiği Masal Adası'nda, Külkedisi, Keloğlan, Rapunzel, Pinokyo, Boğaçhan, Hacivat ve Karagöz, Don Kişot, Alaaddin, Kırmızı Başlıklı Kız, Nasrettin Hoca, Deli Dumrul, Yedi Cüceler gibi masal kahramanları da çocukların hayal dünyasını süslüyor.

ÇOCUKLAR BU PARKA BAYILIYOR

Günümüz çizgi filmlerinden yola çıkılarak üretilen Keloğlan masalında, üç arkadaşı, annesi, Bilgecan Dede, prenses, padişah, iki saray karakteri, kara vezir, kötü cadı, uzun ve huysuz karakterleri şeklinde canlandırılıyor.

Rapunzel masalı ise kuleden saçlarını sarkıtarak prensin gelmesini bekleyen Rapunzel, ona doğru atıyla yaklaşan prens ve kötü cadı ile oluşan konsept olmak üzere üç ana karakterden oluşuyor. Nasrettin Hoca masalında ise göle maya çalma, parayı veren düdüğü çalar ve kazan doğurdu fıkralarının tasviri yer alıyor.

PARK ORMAN

Hafta sonunu doğayla iç içe geçirmek isteyenleri Kepez'de farklı gezi noktaları bekliyor. 224 dönüm alanda oluşturulan Park Orman Antalyalıları doğa ile buluşturuyor.

Kente prestij, turizme de katkı sağlayacak olan ve Türkiye'nin en uzun raylı dağ kızağı parkurunun bulunduğu Park Orman da, ATV Safari, Go-Kart, Zip Lİne, İpli Macera Parkuru, Paintball Parkuru, At Çiftliği, Zorbing, Rc Car, Cüce Keçi ve Kuş Parkı, Alışveriş Sokağı, Sky Walk eğlence alanları, kafe ve kafeterya gibi alanlar yer alıyor.

ADRENALİN SEVENLERİ BEKLİYORUZ

Park Orman'da, 224 bin m2 alanda oluşturulan yaşam merkezi misafirlerini, doğa, eğlence, macera ile buluşturuyor. Park Orman'ın en ilgi çekici bölümü ise raylı dağ kızağı. Ziyaretçiler, 540 metre inişi, 270 metre tırmanışı olan raylı dağ kızağı parkurunda adrenalin patlaması yaşıyor.

KENT ORMANI

Kepezüstü mevkiindeki 140 dönümlük ormanlık alan da kent ormanı mantığı ile yeniden düzenleyerek kullanıma açıldı. Kent merkezinin kuş bakışı izlendiği Kent Ormanı'nda, yaz aylarında binlerce kişi, çam ağaçları arasında, çimlerin üzerinde hem dinleniyor hem de eğleniyor.

TEK SARNIÇ KENT PARKI

Avni Tolunay Mahallesi'ndeki Tek Sarnıç Mesire alanını da kent parkı temasıyla yenilendi. 65 bin m2 büyüklüğündeki Tek Sarnıç Kent Parkı'nda, botanik parkla birlikte serbest piknik alanları, 1135 metre yürüyüş yolu, 615 metre bisiklet yolu, voleybol çizgilerinin de eklendiği, iki adet basketbol sahası bulunuyor. Parka ismini veren sarnıcın tarihi değeri ile alan içerisindeki çam ağaçları da korunuyor.

Parkta ayrıca restoran, açık hava spor aletleri ve çocuk oyun alanları da hizmet veriyor.

KİRİŞÇİLER MESİRE ALANI

Varsak ormanlarında Kirişçiler Yolu kavşağında 70 dönümlük alanı mesire alanı haline getirildi. Çam ağaçlarının içerisinde, doğanın içinde piknik imkanı sunuluyor. Çocuk ve gençler için alanda, kum futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları da bulunuyor.

SEYİR TERASI

Masa Dağı bölgesindeki Antalya'nın ilk seyir terası ise şehir merkezini, denizi ve dağları panoramik bir şekilde seyretme olanağı sunuyor.

yukarı çık
0
Paylaşım