Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

İşte Antalya Milletvekillerinin Twitter Karnesi

İşte Antalya Milletvekillerinin Twitter Karnesi

Antalya milletvekillerinin twitter hesaplarını inceledik. İlginç sonuçların ortaya çıktığı analizde; takip ettiği hesaplara göre en renkli hesap Ak Partili Gökcen Özdoğan Enç'in olurken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Partili İbrahim Aydın, CHP'li Mustafa Akaydın ve MHP'li Ahmet Selim Yurdakul'un sadece kendi partililerini takip ettiği ortaya çıktı.

Sosyal medya kullanımı günümüzde her yaş grubundan kullanıcıyı içinde bulundurduğu bir platform haline geldi. Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte hemen her ortamda insanlar birbirleriyle sosyal medya aracılığıyla iletişim kurar hale geldi.

Hal böyle olunca sosyal medyanın 'Hedef kitleye ani ulaşma' gücü sanatçıların olduğu kadar siyasetçilerin de dikkatini çekti. Siyasi parti genel başkanları, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile belediye başkanları da sosyal medyayı etkin kullananlar arasında yer aldı. Siyasilerin özellikle twitter hesapları üzerinden yaptığı anlık açıklamaları kimi zaman sıcak siyasetin gündemini de belirledi.

Bu kapsamda Ak Parti, CHP ve MHP Antalya milletvekillerinin twitter hesaplarını incelemeye aldık. İlginç sonuçların ortaya çıktığı incelemede siyasilerin sosyal medya karnesini de oluşturduk.

Çavuşoğlu'nun Parti Seçiciliği

2010 yılı ocak ayından bu yana Twitter hesabı bulunan Dışişleri Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nu 662 bin kişi takip ediyor. 214 gibi az sayıda kişiyi takip eden Çavuşoğlu'nun takip listesinde bakanlar kurulu, AK Partili isimlerin yanı sıra farklı ülkelerden mevkidaşları da bulunuyor.

Ayrıca Çavuşoğlu; Acun Ilıcalı, Uğur Işılak ve Dr. Mehmet Öz ile golf sporuyla ilgili haberler yayınlayan 3 siteyi de takip ediyor. Bugüne kadar 11 bin 500 tweet atan ve 452 tweeti beğenen Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel hesabının yanı sıra ABD Eski Başkanı Barack Obama'yı da takip ediyor. Ayrıca Çavuşoğlu diğer siyasi partilerden hiçbir siyasetçiyi takip etmiyor.

Köse'nin Listesinde Tek Chp'li

2012 yılı ocak ayından itibaren twitter hesabı bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse'yi 86 bin 600 kişi takip ediyor. Kapakta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la, profilde ise Başbakan Binali Yıldırım ile fotoğrafı bulunan Köse; 1309 kişiyi takip ediyor ve bugüne kadar 21 bin 800 tweet atmış, 5 bin 705 tweeti de beğenmiş. Partililerinin yanı sıra Demet Akalın, Yavuz Bingöl, Haluk Levent'i takip eden Köse, farklı partiden sadece CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ı takip ediyor.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani'nin ise 2011 yılından bu yana bulunan twitter hesabında 9 bin 417 takipçisi, 1882 takip ettiği kişi ve 7 bin 919 tweeti bulunuyor.

Kapak ve profilinde vatandaşlarla samimi fotoğraflarına yer veren Samani, partililerinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kardeşi Celal Kılıçdaroğlu'nu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'li Meral Akşener, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ı takip ediyor.

En Renkli Hesap Ak Partili Enç'te

Ak Partili Gökçen Özdoğan Enç, twitter'i etkili kullanan isimler arasında. 2011 yılından bu yana tweet atan Milletvekili Enç'i 26 bin 900 kişi takip ediyor. Kapak fotoğrafında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafıyla birlikte “Erdoğan varsa bende varım" notunu bulunduran Enç, bugüne kadar 14 bin 100 tweet atmış ve bin 166 kişiyi takip ediyor.

Enç'in takip ettiği isimler nedeniyle hesabı renkli bir hal almış. Enç partililerinin yanı sıra; ABD'nin yeni Başkanı Donald J. Trump, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, CHP milletvekilleri Muharram İnce, Çetin Osman Budak, Mahmut Tanal, Devrim Kök, HDP milletvekilleri Leyla Zana, Garo Paylan, CHP'li Songül Başkaya ve Turgay Genç, Ateizm Derneği'nin resmi twitter hesabı, CHP Antalya İl Başkanlığı resmi hesabı, Arda Turan, MHP'li Sinan Oğan yer alıyor. Ayrıca Enç, “Korkmuyoruz" yazılı bir tweetini de profilinde sabitlemiş.

Sadece Ak Partililer Bulunuyor

Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ise henüz geçen yıl bir twitter hesabına sahip oldu. 1274 tweet atan Aydın, 310 kişiyi takip ediyor 6073 de takipçisi bulunuyor. Aydın'ın takip listesinde partilileri dışındaki hiçbir siyasi bulunmuyor.

Atay Uslu Genel Başkan Takipçisi

6 yıldır twitter hesabı bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ise 6 bin 86 tweet atmış. 1545 kişiyi takip eden Uslu'nun 10 bin 100 takipçisi bulunuyor. Uslu, kendi partililerinin yanı sıra; ABD Başkanı Barack Obama, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı takip ediyor.

2011 yılından bu yana twitter hesabı bulunan CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara bu güne kadar 2 bin 483 tweet attı. 1522 kişiyi takip eden Kara'yı, 9 bin 387 kişi takip ediyor. Kara'nın takip ettiği isimler arasında partililerinin yanı sıra; ABD Başkanı Barack Obama, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar kurulunun bir kısmı yer aldı.

Baykal Ve Çelik'in Hesabı Yok

CHP Eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik adlarına çok sayıda fake (sahte) hesap açılmış olsa da Baykal ve Çelik, twitter kullanmayan isimler arasında yer alıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da 5 yıldır twitter kullanıcısı. 6 bin 839 tweet atan Budak, 503 kişiyi takip ediyor, 14 bin 400 kişi tarafından da takip ediliyor. Budak, kendi partilileri dışında sadece AK Partili bazı isimleri takip ediyor.

Akaydın'ın Parti Hassasiyeti

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın 2009 yılında kullanmaya başladığı twitter hesabında 4 bin 806 tweet attı. 444 kişiyi takip eden Akaydın'ı 114 bin kişi takip ediyor.

Takip ettiklerinde oldukça seçici davranan Akaydın, CHP dışında bir partiye mensup hiçbir siyasetçiyi takip etmiyor. Ayrıca Akaydın; ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesaplarını takip ediyor.

4 yıldır twitter kullanan CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök ise 2 bin 774 tweet attı. 512 kişiyi takip eden Kök'ü 10 bin 60 kişi takip listesine ekledi. Kök, CHP dışında Ak Parti ve MHP'den çok sayıda siyasetçiyi takip ediyor.

Yurdakul'un Türkeş İstisnası

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal 6 yıldır kullandığı sade görünümlü bir twitter hesabına sahip. 1069 tweeti bulunan Günal'ın 12 bin takipçisi ve 224 takip ettiği hesap bulunuyor. Günal, MHP dışında sadece AK Parti'yle ilgili bazı sayfa ve AK Partili siyasetçilerin bir kısmını takip ediyor.

MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul ise 5 yıldır twitter kullanıcısı. 4 bin 16 tweeti bulunan Yurdakul'un 10 bin 800 takipçisi, 658 takip ettiği hesap bulunuyor. Yurdakul da MHP dışında hiçbir siyasetçi ya da siyasi hesabı takip etmiyor. Yurdakul'un tek istisnası eski MHP'li Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in olduğu görüldü.

14 Milletvekilinin Twitter Karnesi

Milletvekillerinin twitter hesaplarındaki sayısal veriler ele alındığında atılan tweet sayısına göre ilk 3 sıra Ak Partililer'den oluştu. 21 bin 800 tweetle Mustafa Köse ilk sırada yer alırken, Köse'yi 14 bin 100 tweetle Gökçen Özdoğan Enç takip etti.

11 bin 500 tweet atan Mevlüt Çavuşoğlu ise 3'üncü sırada yer aldı. 1069'la en az tweeti MHP'li Mehmet Günal atarak 12'nci sırada yer aldı.

662 bin kullanıcının takip ettiği Mevlüt Çavuşoğlu en çok takipçiye sahip Antalya milletvekili olurken, CHP'li Mustafa Akaydın 114 bin takipçi ile ikinci sırada, Ak Partili Mustafa Köse ise 86 bin 600 takipçi ile 3'üncü sırada yer aldı. Ak Partili İbrahim Aydın ise 6 bin 73 takipçi ile 12'nci sırada yer aldı.

Deniz Baykal ve Sena Nur Çelik'in Twitter hesabı olmadığı için analize dahil edilemedi.

yukarı çık
0
Paylaşım