Menu
RSS

İMO Antalya: Darbelerden Yana Değil Demokrasiden Yanayız

İMO Antalya: Darbelerden Yana Değil Demokrasiden Yanayız

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklama ile darbe girişimini kınadı.

Açıklama şöyle;

“Hiçbir darbe haklı gösterilemez, savunulamaz ve kesinlikle kabul edilemez. Seçimle işbaşına gelmiş en kötü yönetim darbe ile işbaşına gelecek yönetimden daha iyidir.

Ordu içine sızmış, kamu çıkarları yerine sadece bir çetenin çıkarlarına hizmet eden ve emir komuta yetkisi ile masum Anadolu gençlerini kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizin ve ordumuzun imajını alt-üst eden ve birçok masum insanın ölümüne neden olan darbe girişimini lanetliyor, nefretle kınıyoruz.

Şehitlerimize Allah`tan rahmet,  yaralılarımıza acil şifalar, tüm ulusumuza sabır diliyoruz. Darbeden yana değil gerçek demokrasiden yanayız. Etnik, dini ayrımcılıktan yana değil bütün inançlara saygıdan yanayız.

Düşmanlıktan yana değil dostluktan yanayız. Savaştan yana değil barış içinde birlikte ve özgür yaşamaktan yanayız. Nefretten yana değil sevgiden, hoşgörüden yanayız. Kurucu ilkelerimize bağlı demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinden yanayız.

Barış içinde, kardeşçe bir arada yaşamak için eşitlik, özgürlük, demokrasi ve toplumsal uzlaşı istiyoruz. Ülkemizde demokratik, barışçı, adaletli bir düzen ve huzur istiyoruz!

İnsanlık için vicdan, sonsuz sevgi ve barış istiyoruz!

Kamuoyuna saygı ile duyurulur…”

yukarı çık
0
Paylaşım