Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Hürriyetçi Demokratlar Antalya'da Ses Verdi

Hürriyetçi Demokratlar Antalya'da Ses Verdi

1980'li yıllardan itibaren DYP Gençlik Teşkilatlarında kuruculuk ve yöneticilik yapan, siyasetin, bürokrasinin ve iş dünyasının içinde yer alanlar, Hürriyetçi Demokratlar Platformu çatısı altında bir araya geliyor. Hürriyetçi Demokratlar Platformu,  Antalya ve ilçelerinin yanı sıra

çevre illerden gelen DYP ve Demokrat Parti yönetiminde yer almış geniş katılımcı kitlesiyle, Genel Başkan Adnan Dağıstanlı başkanlığında ve İl temsilcisi Ebru Namal'ın koordinatörlüğünde

Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nde toplandı. Hürriyetçi Demokratlar Genel Başkanı  Adnan Dağıstanlı, 11 Kasım 2017 günü Ankara’da ülke sorunları ve çözümlerini konuşmak üzere yapılan toplantı sonrası kurulan Hürriyetçi Demokratlar Platformu'nun

Antalya'da 5.toplantısını gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Hürriyetçi demokratlar olarak, ferdin hukukunu savunur, insana insan olarak bakar, din, dil, ırk, cinsiyet, sınıf ve ideoloji ayrımı yapmayız.

Bizce her insan kanun ve hukuk karşısında eşittir ve herkes yaşadığı ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır.Hürriyetçi demokrat, aklın kullanılmasına değer verir.

Dünyanın rasyonel bir yapısı olduğunu bilir ve eşyanın tabiatını, varlıkların özelliklerini keşfederek, insanlığın yararı için, aklını kullanarak hakikati ve doğruyu bulabilir hürriyetçi demokratlar...

Akılcı yöntemlerle insanların yönetimini, savaşsız ve kavgasız anlaşmazlıkların giderilmesini sağlayabiliriz. Onun için ilim ve fikir hürriyetini, aklın geliştirilmesi ve bilgi üretmesi önündeki engellerin kaldırılmasını savunuyoruz" dedi.

Hürriyetçi Demokratlar Platformu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı konuşmasını şöyle sürdürdü; "Hürriyetçi demokratlar, fertlerin hukuk karşısında eşit olmasını savunur. Bu ancak ve ancak imtiyazsızlıkla mümkündür.

Aksi taktirde birilerine imtiyaz verildiği zaman muhaliflerinin ezilmesine sebep olunur, hak ve hürriyetler zedelenir ve hukuk karşısında eşitlik bozulur.

Hürriyetçi demokrasi farklı fikir ve düşüncelere, farklı meslek ve yaklaşımlara hoşgörü ile bakıldığı ve müsamaha gösterildiği toplumlarda etkin bir şekilde bulunur.

Farklı görüş ve fikirlere, muhalefet partilerine ve eleştirilere müsamaha gösterilmeyen toplumlarda hürriyet ve demokrasi yerleşemez. Zira farklılıkları kabul etmemek zorlamayı, zorlama da despotizmi ve baskıyı getirir.

Hürriyetçi demokrasilerde toplumdaki ilişkiler, siyasî otorite, yasaların yapılması ancak fertlerin rızasına ve gönüllü sözleşmelere dayanır. Yönetilenlerin rızasına aykırı siyasî otorite meşrû bir otorite sayılmaz, dayatmacı ve zorlayıcı, despot bir yönetim şeklini alır.

Hürriyetçi demokrat, devleti toplumun düzen ve istikrarı, güvenlik ve adaletinin teminatı olarak görür. Ancak iktidarın gücünü sınırlamak ve fert ile toplumun, yöneticiler ve devlet nezdinde haklarını belirlemek için kuvvetler ayrılığını,

denetimi sağlayacak olan mekanizmaları ve bunların vazife ve sorumluluklarını belirleyen yasaları ve hakları garantiye alacak olan temel hakları belirleyen Anayasal sistemin oluşturulmasını zarurî kabul eder.

Toplumda ekonomik adaletin sağlanması ve ekonomik kalkınmanın temini ancak ve ancak “arz-talep” dengesinin kurulmasına bağlıdır. Devletin görevi vatandaşların güvenliğini sağlamak ve anlaşmazlıkları adaletli bir çözüme kavuşturmaktır.

Bu durumda halk adalete güvenir, çalışır, adaletten korkar, zulüm ve haksızlıklara tevessül etmez. Hakkına razı olur ve başkasının hakkına tecavüz etmez. Devletin de görevi bu düzeni korumak ve vatandaşlarına yardımcı olmaktır.

Hürriyetçi Demokratlar Platformu olarak, kadına ve çocuğa şiddet ve tacize en ağır cezaların verilmesini sağlayacak yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını istiyor,  hürriyet ve demokrasi olmadan hiçbir şey olmaz inancıyla “Ses Ver Antalya, Ses Ver Türkiye” diyoruz."

yukarı çık
0
Paylaşım