Menu
RSS

Dünyaca Ünlü Kahve Firmasına Antalya’dan Suç Duyurusu

Dünyaca Ünlü Kahve Firmasına Antalya’dan Suç Duyurusu

Bir kahve firması tarafından çekilen ve içerisinde ‘Bakkaldan alınan ehliyet yuvaya geri döndü’ sözleri bulunan reklam filmine, Antalya Sürücü Kursu ve Çalışanları Derneği sert tepki gösterdi. Dernek Başkanı Hakan Akan, reklam filminden 200 bine yakın insanın kötü etkilendiğini belirterek, reklamın yayından kaldırılmaması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Bir kahve firması tarafından çekilen ve yaklaşık 2 hafta önce yayınlanmaya başlanan kahve reklamına Antalya Sürücü Kursu ve Çalışanları tepki gösterdi. Antalya Sürücü Kursu ve Çalışanları Derneği Başkanı Hakan Akan, içerisinde ‘Bakkaldan alınan ehliyet yuvaya geri döndü’ sözleri bulunan reklam filminin yayından kaldırılmasını istedi.

Reklam filminin sürücü kursları çalışanlarını derinden üzdüğünü belirten Akan, reklamı yayınlayan firmaya 50 bine yakın şikayet maili attıklarını belirtti.

200 Bin Kişi Adına Bu Reklam Filminin Ortadan Kalmasını İstiyoruz

Maillerden kendilerine gelen cevapların tatmin edici olmadığını aktaran Akan, "Biz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. 3 bin 500 sürücü kursu ve 40 bine yakın çalışanı ve aileler ile birlikte 200 bin kişilik bir sektörü oluşturuyoruz.

200 bin kişi olarak bu reklam filminin ortadan kalkmasını istiyoruz. Biz bu konuda şikayetlerimizi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTUK) ilettik. Bu yayının kalkmaması durumunda önümüzdeki günlerde firmaya yönelik boykot ya da mahkeme yolunu kullanacağız.

2013-2015 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı bağlı olan Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğümüz ehliyet alımında çok ciddi değişiklikler gerçekleştirdi" dedi.

Biz Burada Emeğe Yapılan Haksızlığı Kınıyoruz

Sektörün Avrupa Birliği (AB) standartları üzerinde ilerlediğini aktaran Akan, "Burada sadece bizler değil milyonlarca ehliyet alan vatandaşlarımız da zan altında kalıyor. Biz burada emeğe yapılan haksızlığı kınıyoruz.

Bizim burada bakkallarla asla bir sıkıntımız olmaz. Bakkallara hürmetimiz sonsuz. Bakkaldan bir mal alışverişi gerçekleşir. Sürücü kurslarında bir mal alışverişi bir tezgah söz konusu değildir. Tamamen eğitim odaklıdır" açıklamasını yaptı.

Reklam Filminde Neler Var?

Söz konusu reklam filminde bir marketten alışveriş yapan bir kişi, kasiyere ehliyetini uzatıyor. Bunun üzerine başka bir müşteri şahıstan ruhsatını vermesini istiyor.

Ruhsatı istenen sürücünün şaşkın bakışları arasında bu kez elinde alışveriş sepeti olan müşteri, "Bakkaldan alınan ehliyet yuvaya geri döndü" sözlerini kullanıyor. Söylenenler karşısında şaşkınlık yaşayan genç müşteriden bu kez bir kahve içerek kendisine gelmesi isteniyor.

yukarı çık
0
Paylaşım