Menu
RSS

DSİ Bölge Müdürü Özgür, Naras Sulama İnşaatında İnceleme Yaptı

DSİ Bölge Müdürü Özgür, Naras Sulama İnşaatında İnceleme Yaptı

DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Özhan Erdanışman, Köksal Buğra Çelik ve beraberinde ki heyet ile birlikte Naras Barajı Sulaması inşaatında inceleme yaptı.

Bölge Müdürü Özgür, beraberinde ki heyet ile birlikte ilk olarak tamamlanarak hizmete alınan Naras Barajında bir dizi incelemelerde bulunarak ardından son aşamaya gelinen Naras Barajı Sulaması inşaatının çalışma alanında yaptığı inceleme sonrasında şantiyede işin geldiği son seviye hakkında ilgilerden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Bölge Müdürü Özgür;’’ Bugün teknik ekibimiz ve heyetimiz ile birlikte Naras Barajımızda ve son aşamaya gelinen sulama güzergâhımızda ki çalışmaları yerinde inceledik.

Çalışmalarda 79.359 metre olan Sulama Şebekesinin boru imalatları tamamlanmış olup, Sanat yapılarının yapımı devam etmektedir. Anaboru hattı üzerinde basınç düşürücü vana odasının imalatı yapılacaktır.

Naras Barajı Sulama Projesi ile Naras Barajı'ndan alınacak su ile 15 bin 870 dekar tarım alanının cazibeli sistemle sulanması sağlanacak.

Ayrıca daha önce Kalenler ve Sarılar pompa istasyonlarından pompajla sulanan 55 bin 550 dekar tarım arazisinin sulama şebekesinin cazibeli sulamaya çevrilmesi ile toplamda 71 bin 420 dekar tarım alanının cazibeli olarak sulanması sağlanacak.

İnşallah bu proje ile Manavgat ilçesi ve çevre köylerinin sulama suyu problemi çözüme kavuşmuş olacaktır.

Bu proje ile 2016 yılı birim fiyatları ile 460,00 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 32.853.200 TL katkı ve 8.570 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir. Çalışmalarda emeği geçen DSİ ve Firma elemanlarımıza teşekkür ediyorum. ’dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım