Menu
RSS

Demre’de Kruvaziyer Limanın ÇED Raporu Anlatıldı

Demre’de Kruvaziyer Limanın ÇED Raporu Anlatıldı

Antalya’nın Demre İlçesi'nde yapımı planlanan kruvaziyer limana ilişkin ÇED raporunun tanıtımı yapıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Demre'ye bağlı Taşdibi mevkiinde yapımı planlanan kruvaziyer limana ilişkin ÇED raporu tanıtım toplantısı düzenlendi. Demre Kültür Salonu'ndaki toplantıya Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı çevre mühendisi Adnan Küce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre mühendisi Ayşe Gül Boran, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ÇED Şube Müdürü İbrahim Özçelik, çevre mühendisi Ufuk Ağdak, ÇED Raporu'nu hazırlayan firmanın maden mühendisi Sarper İnci, çevre mühendisi Günnur Zorlutuna ve Demreliler katıldı.

ÇED raporunu hazırlayan firmanın maden mühendisi Sarper İnci, "Demre'ye yapılması planlanan kruvaziyer liman, altyapısı tamamlanan Demre Yat Limanı'nın batısındaki 42 bin metrekarelik alana yapılacaktır. 530 metrelik geri dalga kıran tasarlanıyor.

İskele uzunluğu 350 metre, iskele genişliği 18 metre, 4 metre üst kodunda planlama yapıldı. En az 2 kruvaziyer geminin yanaşabileceği B tipi kruvaziyer gemi limanı olarak tasarımı yapıldı.

Gemiden inecek yolculara hizmet verebilecek kamu hizmet binası, park yeri, gümrüklü, gümrüksüz satış üniteleri, danışma ünitesi, yiyecek, içecek bölümleri, banka hizmet ünitesi, posta diğer iletişim hizmet birimleri, personel, gümrük, yolcu kontrol bölümleri, bedensel engelliler için tuvalet ve özel birimler, ilk yardım ünitesi, sergi salonları, personel toplantı salonu gibi üniteler olacak.

Bugün sadece ÇED raporunu sunuyoruz. Bu uzun bir süreç. Tamamlandığı zaman bölge ve yöre turizmine çok önemli katkılar sağlayacak" diye konuştu.

Uzmanlar Katılımcıların Sorularını Da Yanıtladı.

Belediye Başkanı Süleyman Topcu, "Demre kruvaziyer limanı tamamlandığı zaman Demre turizmine çok önemli katkılar sağlayacak. İlçemizdeki Noel Baba Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti, Likya Uygarlıkları Müzesi, Batık Kent, Kekova, Simena Antik Kenti gibi zenginliklerimiz dolayısıyla Demre kruvaziyer gemilerinin uğrak yeri olacaktır" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım