Menu
RSS

Demre CHP’de Uğur Mumcu Anma Töreni Yapıldı

Demre CHP’de Uğur Mumcu Anma Töreni Yapıldı

Antalya’nın Demre İlçesi’nde Uğur Mumcu anma töreni gerçekleştirildi. CHP Demre İlçe Başkanı Mete Hakan Caner çelenk koyma töreninde yaptığı konuşmada Uğur Mumcu’nun devrimci ve yiğit mücadelesinden bahsettikten sonra tüm faili meçhul cinayetlerin katillerinin bunulmasını talep etti.

Caner “Atatürk’çü, laik, cumhuriyetçi, demokrat bir Türkiye’nin yılmaz savunucusu, devrimci ve hep emekten yana olan, yorulmadan, usanmadan, korkmadan, ödün vermeden yazan mücadeleci gazeteci-yazar Uğur Mumcu bildiğiniz gibi 24 Ocak 1993 günü

otomobiline konan bir bomba ile inandığı değerler uğruna katledildi” dedi.

Caner konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ölümünden bu yana geçen sürede yazılarının hala gündemde olması, canına mal olan araştırmaları, yazdığı yazıları, geride bıraktığı en değerli kanıtı olduğunun belgesidir.

Gözüpek ve yeri doldurulamayacak, devrimci bir aydındı Uğur Mumcu. Kalemini karanlığın aydınlatılması, , ülkenin bağımsızlığı, halkın özgürlüğü için kullandı. Meşrulaştırılmaya çalışılan yolsuzluk ve vurguna karşı da kararlı bir tutum sergiledi.

Demokrasinin kurallarıyla yaşama geçmesinin bıkmadan altını çizdi.

Faili meçhul cinayetlerin ortaya çıkarılması için cesurca kendini ortaya koydu. Bilimin vi sanatın aydınlattığı bir dünyada, demokrasinin yaşam biçimi olması, adaletin herkesi kuşatması, bir kişinin bile hak ve özgürlüklerden yoksun kalmaması için savaş veren,

Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Abdi İpekçi ve daha nice aydınlarımız düşünceleri uğruna öldürüldüler. Daha aydınlık bir dünyanın Mumcu gibi aydınların çoğalmasıyla kurulacağına inanıyor ve

düşüncelerinin gelecek kuşakları da aydınlatacağını biliyoruz.

Uğur Mumcu’nun katledilmesinin üzerinden 27 koca yıl geçti; ülkede her alanda kirlenme sürmekte, yolsuzluklar devam etmekte, demokrasi hala geniş kitleler için bir düş olmakta. Yıllardır bekleyen faili meçhul dosyalar raflarda tozlanmaya devam etmekte.

Uğur Mumcu ve tüm devrim şehitlerimizi saygı ile anıyoruz, katillerini ve onların arkasındaki karanlık güçleri lanetliyoruz.

Bir kez daha faili meçhul dosyaların aydınlatılmasını talep ediyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım