Menu
RSS

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şahin: AKP’nin Seyyar Mahkemelerini Unutmadık

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şahin: AKP’nin Seyyar Mahkemelerini Unutmadık

CHP Meclis üyesi Cem Kotan’ın adliye önünde gözaltına alınmasını ve tutukluların derhal serbest bırakılmasını dile getiren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, yaptığı yazılı açıklamada oldukça sert bir şekilde AKP’ye yüklendi. 

AKP iktidarının OHAL’i anayasal hakları ortadan kaldırmak için kullandığını dile getiren Şahin, “OHAL, iktidara istediğini yapma ve siyasal hedeflerine uygun zemin yapma keyfiyetini vermektedir” dedi.

Şahin “Tutuklanan ve gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı, hukuk tanımaz saldırılara derhal son verilmelidir” derken, aynı zamanda dün CHP’ye ‘teröristleri desteklemekle’ itham eden AKP Muratpaşa İlçe Başkanı Alpaslan Belin’e de “CHP’lileri suçlamak senin boyunu da haddini de aşar” diye seslendi.

Şahin’in yaptığı yazılı açıklamada şunlar dile getirildi:

“Kuzey Irak Karineş bölgesinde şehit olan Manavgatlı 26 yaşındaki Cumali Gür’ün şehit haberi yüreğimizi yaktı. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehidimizin ailesinin ve ulusumuzun başı sağolsun.

AKP iktidarı tarafından Anayasa’nın askıya alındığı, Anayasa Mahkemesi kararlarının tanınmadığı, hukuksuzluğun hukuk olduğu, parlamentonun görevini yapamadığı, yargının bütünüyle siyasal iktidarın güdümüne girdiği, özgür basının susturulduğu, muhalif yapıların baskı altına alındığı bir dönem yaşıyoruz.

Demokrasinin olmazsa olmazı, birinci temel koşulu ‘Düşünce ve ifade özgürlüğüdür’. Demokrat olmak; karşısındaki kişi ve grupların katılmasanız da düşünce özgürlüklerine sahip çıkmaktan geçmektedir.

Bu kapsamda; CHP geçmişten bugüne toplumda özgürlüklerin hakim kılınması için elinden geleni yapmıştır ve yapacaktır.

İçinde bulunduğumuz OHAL koşullarında; OHAL’in kendisi Anayasal düzenin korunmasına yönelik olması gerekirken, AKP; OHAL’i anayasal hakları ortadan kaldırmak için kullanmaktadır. OHAL, iktidara istediğini yapma ve siyasal hedeflerine uygun zemin yapma keyfiyetini vermektedir.

Bu kapsam altında CHP Muratpaşa Meclis Üyesi Cem Kotan ve bazı arkadaşlarımız, gözlemci olarak gittiği adliye yakınında keyfi olarak gözaltına alınmıştır. Herhangi bir şiddete başvurmayan bir meclis üyesinin ve partili arkadaşımızın gözaltına alınması topluma korku salma amacından başka bir şey taşımamaktadır.

Tutuklanan ve gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı, hukuk tanımaz saldırılara derhal son verilmelidir.

Antalya’da yaşanan son gözaltına alınmalar ve tutuklamalarla ilgili olarak CHP üyelerinin tepki koymasını; terör örgütlerine sahip çıkmak ve desteklemek olarak yorumlamak aymazlıktır.

CHP; Afrin’de yapılan askeri operasyonlarla ilgili olarak da; TSK ve Mehmetçiğimizin yanındadır. Bütün yetkili makamları, anayasa ve hukuka uygun davranmaya, siyasetten etkilenmemeye davet ediyoruz.

AKP Muratpaşa İlçe Başkanı’na diyeceğimiz şudur ki;

Çok bağırıyorsunuz diye: teröristler için kurduğunuz seyyar mahkemeler, teröristlere hendek kazdırmanız ve silah yığınağı yaptırmanız unutulacak zannetmeyin. Çok bağırıyorsunuz diye binlerce şehidin vebalinden kurtulacağınızı zannetmeyin.

AKP Muratpaşa İlçe Başkanını; yalan ve iftira ile CHP’yi kamuoyu nezdinde zor durumda bırakmaya çalışmak yerine, Antalya’nın doğal zenginliklerine ve Lara-Konyaaltı sahillerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Bu ülkenin gerçek milliyetçileri, vatanseverleri olan CHP ve CHP’lileri suçlamak AKP Muratpaşa İlçe Başkanı Sayın Alparslan Belin’in boyunu da haddini de aşar”

yukarı çık
0
Paylaşım