Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

CHP Kaş İlçe Geçmiş Bir Yılını Değerlendirdi

CHP Kaş İlçe Geçmiş Bir Yılını Değerlendirdi

CHP Kaş İlçe Örgütü geçmiş yılın değerlendirmesini yaparak, Kaş Belediyesi’nin de çalışmalarını değerlendirdi. İlk çalışma dönemini tamamlamaları üzerine CHP Kaş İlçe örgütü yaptığı yazılı açıklama ile neler yaptıklarını anlattı.

İlçe örgütü adına açıklamayı yapan CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Kaş ilçesinin gerçek hizmeti alabilmesinin temel şartının ancak CHP’li bir belediye ile mümkün olabileceğine değindi.

Akbaş yazılı açıklamasında şunlara değindi;

“CHP Kaş İlçe yönetimi olarak 25 Aralık 2016 tarihinde ilk çalışma dönemimizi tamamlamış bulunmaktayız. Sizlerden gördüğümüz yakın ilgi ve destekle yaptığımız çalışmalar ve ülkemizin içinde bulunduğu durumla ilgili değerlendirmelerimizi siz sayın kamuoyu ile paylaşmak istedik.

Göreve başladığımız ilk günden itibaren, hem partimiz adına Kaş halkı için yapacağımız çalışmaları anlatıp yerel yönetimlerin hatalı ve eksik uygulamalarının takipçisi olacağımızın sözünü vermiştik.

Sözümüzü tutup; toplumun her kesiminden ve her iş grubundan insanlarımızla her fırsatta bir araya geldik. Onların iyi ve kötü günlerinde sevinçlerini ve sıkıntılarını paylaşmaya, elimizden geldiğince dertlerine derman olmaya çalıştık.

Konu ile ilgili tüm çalışma ve etkinlik haberlerini, göreve gelmemizle birlikte yayınlamaya başladığımız “Kaş Bülten” adlı yayın organımızla sizlere ulaştırmaya gayret ettik.

Size ulaşmada, size dokunmada ve sizler için çalışmamızda, varlıkları ile bize daima destek ve yardımcı olan; İl örgütümüz, Genel Merkez ve Bölge Milletvekillerimize çok teşekkür ederiz.

Kendi gelecek kaygısı ile yanlış üstüne yanlış yapan AKP zihniyetinin bir uzantısı olan AKP’li Kaş Belediyesi’nin bu anlayıştan etkilenmeden doğru işler yapmasını beklemek saflıktan başka bir şey değildir.

Nitekim; geçen süre içinde, turizm adına doğayı katleden, yaptıkları basit işletmeleri yakınlarına peşkeş çeken, taşeron uygulamaları ile çalışanları mağdur eden, kendine oy veren halkı işlerini yapma tehdidi ile köleleştiren, üstelik bunu yaparken de iyilik yapıyormuş gibi görünen,

Kaş’ın geleceği için çırpınan Sivil Toplum Kuruluşlarını yok sayan, bir türlü yapmadığı imar planı yüzünden beldeyi ‘Kaçak İnşaat’ cenneti haline getiren, kendi işletmelerinde bile sigortasız işçi çalıştıran,

Belediye’yi kendi partilileri ile dolduran ve “sök ağacı dik çiçeği, sök kaldırımı döşe mermeri” mantığı ile doğal dokuya uygunluk, tarihe saygı ve estetik güzellik gibi kavramlardan uzak, daha da kötüsü, 

artık örneği olmayan çağ dışı bir belediyecilik anlayışı sergileyen AKP’li Kaş Belediyesi göreve geldikleri günden bu yana;

-Yaptığı her işi halkın görüşü alınmadan “ben yaptım oldu” mantığı ile gerçekleştirdi,

-Koordineli çalışmak yerine, işleri Büyük Şehir Belediyesinin üzerine atarak sorumluluktan kaçtı,

-Bölgemizin ihtiyacı plan ve projelerde Büyük Şehir Belediyesine öncülük yapamadı,

-Kapatılan Özel İdare’lerin işlevini tam olarak yerine getiremedi,

-Çağdaş Belediyecilik bağlamında, Turizmi destekleme bir yana, esnafın önüne bir çok engel koyarak, Turizmin neredeyse yok olmasına neden oldu,

-Kaş Merkez Belediyesi kimliğinden kurtulmayı beceremeyip, Belediyeleri kapanan belde ve köylere hizmet götürmeyi unuttu,

-Kaş’ın kangren olmuş trafik ve otopark sorunu ilgili hiç bir çalışma yapılmadı,

-Göreve geldikleri günden bu yana su kesintilerine engel olamayan Belediye, hala çöpleri 10 km. Uzaklıktaki ormana dökerek bu konularla ilgili hiç bir çalışma yapmadı,                                           

Çağdaş yaşamın gereklerinden olan altyapı çalışmalarının insan hayatını kolaylaştırarak daha çok konfor sağladığı gerçeğinin farkında olmak demek, insanımızın, özellikle gençlerimizin yetişmesinde çok önemi olan sanat ve sporun ıska geçileceği anlamına gelmez.

Bugün ne yazık ki, Kaş Genç Spor Kulübü bile kapatılmış, tiyatro etkinlikleri, film gösterimi, kadınlarımızın el emeklerinin değerlendirilmesi, bölgesel kültürel zenginliklerimiz konusunda çalışmalar yapılması tamamen unutulmuştur.

Yaşamın temel unsuru olan ‘insanı’ ve geleceğimiz olan gençler ile çocuklarımızı gerçekten olmaları yere koymak ve onlara hakettikleri koşulları sağlamak ancak, CHP’li bir Belediye’nin başaracağı işlerdir.

Tarım ile uğraşan köylümüzün, esnafımızın, seracımızın, turizmcimizin, toplumda gerçek yerini bulamayan kadınımızın, kendileri için “şehitlikten” başka hiçbir plan yapılmayan gençlerimizin kısaca;

doğasıyla, toprağıyla, suyu ve insanı ile tüm bölgemizin kurtuluşu, ancak CHP çatısı altında elele vererek yapacağımız bir mücadele ile gerçekleşebilecektir.

Sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Birlikte Başaracağız”

yukarı çık
0
Paylaşım