Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Büyükşehir Meclisinde Konyaaltı Sahili’nin İhalesi Tartışıldı

Büyükşehir Meclisinde Konyaaltı Sahili’nin İhalesi Tartışıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Konyaaltı Sahili’nin 8,5 milyon TL’ye ihale edilmesi konusu damgasını vurdu. Konyaaltı ihalesi ilgili yöneltilen eleştirileri cevaplayan Başkan Menderes Türel,

CHP Grup sözcüsü Cansel Çevikol’a sert cevap verdi. Türel, Konyaaltı sahilinde kuyumcu hassasiyeti ile adım attıklarını söyleyerek, “Konyaaltı Sahili’nin birkaç yıl önceki durumuna çok üzüldüm. Konyaaltı kriminal bütün olayların adresiydi.

Kadın cinayetleri bile burada işleniyordu. Adli vakaların yaşandığı bir yeri, cebine parasını koyan herkese emanet edemezsiniz. Aksi takdirde Konyaaltı'nı kaybedersiniz. Geçmişte Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de bu modelde bir ihale yaptı.

Geçmişte siz yaptınız. Biz sizden öğrendik. Konyaaltı Sahili’nin ihalesinde firma son senesinde devlete 62 bin lira ödedi. Biz 8,5 milyon liraya ihale ettik. Hesap edin. Benim hesap makinesi kaç kat arttığını şaşırdı” dedi.

“Yeni Encümenler Belli Oldu”

AK Partili Mesut Kocagöz 69, Ruhi Beşiktaş 51, Enver Aputkan 64, Can Kasapoğlu 62, İsmail Afşar 56 oy alarak yeni encümenler oldu. Aday olmadığı halde emin Hatipoğlu bir oy aldı.

“Sanayici Esnafı İçin Gündem Maddesinin Yeri Değişti”

Akdeniz Sanayi Sitesi esnafları meclisin ziyaretçileri arasında yer aldı. Mecliste gazeteciler için ayrılan yer esnaflar tarafından doldu.

Gazetecilerin olduğu alanda esnafla dolunca meclis başkanı Menderes Türel’in teklifiyle sanayide gerçekleştirilecek imar değişikliği maddesi görüşülmek üzere ön sıraya çekildi. Oy birliği ile alınan imar değişikliğini esnaf alkışlarla karşıladı.

AK Parti Sözcüsü Bayraktar Maç Sonuçlarını Karıştırdı

Mecliste Ak Parti grubu adına konuşan sözcü Bahattin Bayraktar, gündem dışı konuşurken, geçen hafta Antalyaspor ve Alanyaspor'un galibiyetlerini değerlendirdi.

Bayraktar, maç sonuçlarını birbirine karıştırınca Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel devreye girerek doğru maç sonuçlarını söyledi. Bayraktar'ın 'Yanlış not vermişler' sözü mecliste gülüşmelere neden oldu.

“CHP Grup Sözcüsü Çevikol, Konyaaltı İhalesini Sordu”

CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol, gündem dışı konuşmalar sırasında, Konyaaltı Sahili'ndeki işletmeler için Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ihaleyi eleştirdi. İhaleye tek firmanın katıldığını söyleyen Çevikol, "Şartname katılımcıları sınırlandırdı.

İhale adrese teslim gibi görünüyor. Serbest rekabet ortamını engellendi ve akıllarda soru işareti kaldı. 'İstemezük' gibi yakıştırmaları seviyorsunuz ama biz Konyaaltı için elimizi taşın altına koyuyoruz.

Siz medyadan geldiğiniz için medyatik cevap vermeyi de seviyorsunuz ama ben hukuki ve teknik bir bilgi istiyorum" dedi.

Konyaaltı ihalesi ilgili yöneltilen eleştirileri cevaplayan Başkan Menderes Türel, CHP Grup sözcüsü Cansel Çevikol’a sert cevap verdi. Türel, Konyaaltı sahilinde kuyumcu hassasiyeti ile adım attıklarını söyleyerek,

“Konyaaltı Sahili’nin birkaç yıl önceki durumuna çok üzüldüm. Konyaaltı kriminal bütün olayların adresiydi. Kadın cinayetleri bile burada işleniyordu. Adli vakaların yaşandığı bir yeri, cebine parasını koyan herkese emanet edemezsiniz.

Aksi takdirde Konyaaltı'nı kaybedersiniz" dedi.

“Benim Hesap Makinesi Kaç Kat Arttığını Şaşırdı”

Konyaaltı Sahili’ni bir turizm işletmesi gibi yönetilmesini düşünerek, bir modeli meclisten geçirdiklerini ve ihalesini bu şekilde gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Türel, “Turizm mantığı ile işletilmesi gereği kaçınılmaz.

Burada ihale şartlarını biraz daha yoğunlaştırdık. Bin 500 yatak en az olmak üzere 5 yıldızlı olma şartı ve beraberinde A grubu seyahat acentesi olma şartını aradık. Konyaaltı Sahili adli vakaların değil başka talihsiz olayların olduğu bir merkezimizdi.

Burada işletmeyi öyle herkese teslim edebilme şansımız mümkün değildir. Rekabet koşulları fevkalade güçlü şekilde oluşturuldu. Şartlar tek bir firmaya haiz değildi. Sadece Antalya'da bu şartları 15 şirket taşıyordu.

Türkiye'de 50 ile 150 arasında firma var. Hangi akıl ve mantıkla bir firmayı tarif ediliyor diye iddialar söz konusu. Bunları söyleyenler siyasetin içinde yer etmiş geçmişte ticaret ve sanayiyle meşgul olmuş kişiler.

Burada sadece Antalya'da yaptığımız hizmetlerin itibarsızlaştırılmasını dışında başka bir amaç yok. Söylenenler iftira yalan, ihaleden 1 gün önce 7 firma dosya aldı. Bende isterdim fazla firma katılsın.

Bize niye acaba bir firma geldi diye soranlar neden katılmayan firmalara bu değerine sahip çıkmadın diye sormuyorlar. Kim gelmek istemiş de biz gelme demişiz. Geçmişte Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de bu modelde bir ihale yaptı.

Geçmişte siz yaptınız. Biz sizden öğrendik. Konyaaltı Sahili’nin ihalesinde firma son senesinde devlete 62 bin lira ödedi. Biz 8,5 milyon liraya ihale ettik. Hesap edin. Benim hesap makinesi kaç kat arttığını şaşırdı” diye konuştu.

“Hukukta Olmayan Şeyleri Varmış Gibi Uydurmayın”

Proje ile sahildeki ücretli kısmın yüzde 6,5’a denk geldiğini söyleyen Başkan Menderes Türel, “Bunun arkasından Konyaaltı halka kapatılıyormuş gibi bağırmalar başlıyor. Gerçekten söylenecek söz bulamıyorum.

İhale kanunlarımızda tek firma girdi diye ihale gerçekleşmez, ihale olmaz diye bir madde yok. Bazı şeyleri konuşurken çuvaldızı kendinize batırın. Hukukta olmayan şeyleri varmış gibi uydurmayın.

Hukuka aykırı olduğunu düşüyorsanız hukuki yollar var. Çamur at izi kalsın. Kendi bindiğiniz dalı kesiyorsunuz. Bu iftiraları atanlar kendi bataklıklarında batarlar” şeklinde konuştu.

Böcek: “Göreve Geldiğimde Konyaaltı Sahili’nde Denize Girilemiyor Ve Mafya Tehdit Ediyordu”

Başkan Menderes Türel’in konuşmasının ardından Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek söz aldı. Böcek, “Genelde söz almamaya çalışırım. Bugüne kadar siyasi nezaket kurallarını aşmadan bütün başkanlara saygı duydum.

Konu Konyaaltı olunca söz aldım. Göreve geldiğimde Konyaaltı Sahili’nde denize girilemiyor ve mafya tehdit ediyordu. Konyaaltı Sahili o kadar basit anlatılacak bir konu değildir. Bizim yaptığımız ihale yap-işlet-devretti.

Siz yapıyorsunuz sonradan işletmeye veriyorsunuz. Bizim ihaleye 8 firma katıldı. Şeffaflıktan korkmayın. Türkiye birinciliği aldığımız bir proje yaptık. Vatandaşlarımız ücretsiz yararlanıyor.

Konyaaltı sahilinin bize verilmesi gerekiyordu ama işin içine siyaset girdi Konyaaltı Büyükşehir'e geçti. Ben ihaleye rekabet koşulları sağlanmadığı için eleştiriyorum” dedi.

CHP'li Cansel Çevikol ise iki ihalenin birlikte kıyaslanamayacak kadar farklı olduğunu söyledi. Yüz ölçümlerinin iki ihalede bir olmadığını ifade eden Çevikol, "İki ihalenin kapsamı farklı. Yap işlet devret modelinde kiralar sembolik olarak belirlenir" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da Konyaaltı Sahili için yapıcı önerileri olduğunu dile getirdi. Uysal, "Eğer Konyaaltı'nda idari disiplin koymazsanız hukuken değil ama fiilen vatandaş oradan yararlanamaz.

Otoparkın yetersiz olduğunu düşünüyorum. Zaaf noktaları konuşulmazsa vatandaş mağdur olabilir" şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım