Menu
RSS

Batı Antalya İstişare Toplantısı Yapıldı

Batı Antalya İstişare Toplantısı Yapıldı

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) Yönetim Kurulu, Batı Antalya ile ilgili sorunları görüşmek üzere Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Ak Parti İlçe Başkanları ile istişare toplantısı düzenledi.

KUTSO Kumluca Merkez Hizmet Binasında gerçekleşen toplantıya Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, KUTSO Meclis Başkanı Fahri Özen, Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, Ak Parti Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ,

Ak Parti Demre İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı, Ak Parti Kaş İlçe Başkan Vekili Osman Erer, KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kumluca Belediyesi Meclis Üyesi Halil Karataş Katıldı. Toplantıda sosyal mesafe kurallarına dikkat edildi.

Toplantının, Covid-19 tedbirleri sonrası normalleşme sürecinde Batı Antalya’nın sorunlarını çözmek için gerçekleştirilen ilk toplantı olduğunu belirten KUTSO Başkanı Murat H. Günay sözlerine şöyle devam etti;

Ülkemiz zorlu Korona sınavını çok şükür atlattı. Elbette uygulanan tedbirler ekonomimizde yaralar açtı, işletmelerimiz faaliyetlerini azalttı yada askıya aldı. Tüm bu yaşadığımız sıkıntıları 3 aylık bir mola olarak görüyoruz.

Artık harekete geçme zamanı. Şimdi hız kesmeden kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bugün sayın milletvekilimiz ve Ak Parti İlçe Başkanlarımız ile bölgemizin biriken sorunlarını çözüme kavuşturmak için bir toplantı düzenledik. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Batı Antalya, Türkiye’nin en önemli tarım ve turizm merkezlerinden biri. Turistik işletmelerimiz faaliyete henüz başlayamamış olsa da çiftçilerimiz üretimi hiç durdurmadı. Tüm risklere ve zorluklara rağmen seralarda ve bahçelerde çalışmaya devam ettiler.

Bölgemizin çözüm bekleyen başlıca sorunlarını çiftçilerimiz için fide ve elektrik desteği, küresel iklim değişikliğinden kaynaklanan sıcak-fırtına-dolu gibi ani hava olayları, ulaşım sorunu, özellikle turizme yönelik bölgesel imar planlaması,

genel imar sorunları ve hallerimizin sorunları olarak özetleyebiliriz.

KUTSO olarak bugüne kadar istişare kültürü ile bölgemizin birçok önemli sorununun çözülmesine yardımcı olduk.

Şimdi yine devlet, iş adamlarımız ve halkımız el ele vererek Batı Antalya’yı hak ettiği güzel yere taşıyacağımıza inanıyorum.

Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Dene-Yap Atölyeleri gibi bölgemize değer katacak önemli projelerimizde güzel gelişmeler oldu. Bu çalışmalarla ilgili haberleri de yakın zamanda halkımız ile paylaşacağız.

Toplantıda KUTSO’ya teşekkür eden Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Batı Antalya’nın hak ettiği değeri bulması ve sorunların çözümü için yoğun mesai harcadığını belirtti. Atay Uslu konuşmasında şöyle dedi;

İktidar olarak Antalya’nın batısında siyasi ranttan uzak ve çözüme odaklı tüm projelerin destekçisiyiz. KUTSO’nun ve Başkan Murat Günay’ın duruşu ve çalışmaları bölge için değerli. Geçtiğimiz aylarda KUTSO ile birlikte bölge sorunlarını aktarmak için

bakanlarımızla çok önemli görüşmeler yaptık ve bu görüşmelerde çok güzel sonuçlar çıktı. Bundan sonraki süreçte bölge sorunlarımız için çalışma gurupları oluşturmayı ve bu çalışma guruplarına KUTSO’nun da destek vermesini öneriyorum.

Bölge için yapılan yatırımlar devam ediyor. Kumluca-Antalya yolunun Kumluca-Kemer arasında kalan kısmının inşaatı 2021 yılında tamamlanacak.

Bu yılın “Patara Yılı” ilan edilmesinin ardından Patara Antik Kentinde yoğun çalışmalar yapıldı. İmparator Neron’un deniz feneri, Meclisi ve Sultan Abdulhamit Telsiz İstasyonu ve Müzesi en kısa zamanda tekrar ayağa kaldırılarak Kaş ilçemize bölgemize büyük bir değer kazandırılacak.

Olympos İmar Planı

Toplantıda Olympos’ta turistik işletme sahibi olan Kumluca Belediyesi Meclis Üyesi Halil Karataş, Olympos imar planı ile ilgili söz aldı. Karataş konuşmasında, Olympos’un korunmasının çok önemli olduğunu fakat aynı zamanda

Olympos’un dünya turizminden de hak ettiği payı da alması gerektiğini belirterek şöyle dedi;

Burada hazırlanan plan demir ve betonun olmadığı yalnızca ahşabın olduğu bir plan. Bölgemiz için örnek olacak.

Batı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2013 yılından bugüne ortaya koyduğu vizyonun Batı Antalya kavramının sahiplenilmesini ve birlikteliği sağladığını belirten Ak Parti Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş’ta hizmet veren

KUTSO için Kumluca isminin artık yetersiz olduğunu ve KUTSO’nun isminin Batı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Akaryakıt İstasyonları

Toplantıda bölgede hizmet veren akaryakıt istasyonlarının sorunları ve çözüm önerileri hakkında Atay Uslu’ya bilgi veren KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Acar, Uslu’ya sorunlar ve çözümlerini içeren bir dosya verdi.

Haller

Bölgedeki toptancı sebze halleri ve komisyoncular ile ilgili söz alan KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uğur Çakır, haller konusunda sektörün taleplerine hitap etmeyen ve acele bir şekilde yapılan her müdahalenin hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumsuz etkileyeceğini belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım