Menu
RSS

Batan Teknenin Yolcuları Yaşadıklarını Anlattı

Batan Teknenin Yolcuları Yaşadıklarını Anlattı

Batan teknenin yolcularından Ömer Taşyer, o dakikaları anlattı. Tekne batmadan önce herkese can yeleği dağıtıldığını belirten Taşyer, "Tekne alabora olunca herkes çığlık atmaya başladı, ortalık mahşer gününe döndü.

Arkamızda ufak bir tur teknesi vardı. 10-15 dakika sonra bize yetişti. Yaklaşık 30 kişiyi o tekneye aktardık. Limandan yardıma gelen teknelerle yolcular aktarıldı" dedi.

Teknede herhangi bir sorun görmediklerini belirten Ömer Taşyer, "Çok tecrübeli bir kaptanla çıkmıştık yola. Usta gemiciler vardı. Yapamadıkları tek şey fırtınayı önleyememek.

Masal gibi başladı, kabus ile bitti. Ben birkaç kez daldım. Bir çocuğu, yaşlı bir bayanı çıkardım. Derken fırtına, rüzgar, dalgalar bizi farklı yerlere savurunca herkes canının derdine düştü" diye konuştu.

Olayda yaşamını yitiren 2 kadını teknede gördüğünü anlatan Ömer Taşyer, "Limana çıkarken bizi sayıyorlardı. En son verilen sayıya tamam denildi. Bu sabah 2 işinin kayıp olduğunu duydum. Kaptan ve 2 denizci ile tekne sahibi gözaltına alınmış" dedi.

Yolcuları Biz Topladık

Batan tekneye yardıma giden gezi teknesi sahibi ve işletmeci Özcan Ekici ise çok büyük bir afet atlattıklarını belirterek, "Allah bir daha bize tekrarını göstermesin.

Tekneci arkadaşların hiçbir kusuru yok. Evraklarımız, tekne personelimiz tam. Yolcu sayısı kapasitenin altında" dedi. Yaşadıklarını anlatırken zaman zaman heyecanlanan Özcan Ekici konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Saat 16.50'de tekneyi gördük. Limana doğru geliyordu. Ne olduysa 10-15 dakika içerisinde oldu. Aynı deprem gibi düşünün. Bizim anında müdahale etme şansımız yoktu. Sallanırken bir şey yapamazsınız, bittikten sonra gerekenler yapılır.

Bütün arkadaşlarımız çok büyük sağduyu gösterdi. Yolcuların hepsini biz topladık. Teknelerle yardıma yetiştik. Büyük bir olayı bertaraf ettik. Bu bir doğal afet. Bunun altını çizmek istiyoruz. Bir anda yağmurun rüzgarı ile gelen, fırtına diye tabir ettiğimiz bir şey. Ne derseniz deyin, deprem nasılsa, sel nasılsa, bu da aynı."

Hangi Tekne Olsa Batardı

Teknenin büyük masrafla yeniden revize edildiğini sözlerine ekleyen Özcan Ekici, "Teknenin hiçbir yerinde arıza yok. Zaten yolcuların ifadesine de bakılırsa, bir anda olan bir şey. Hortuma yapılacak bir şey yok. Yeni bakımdan çıkan bir tekne O fırtınanın geçtiği noktada hangi tekne olursa olsun batardı.

Teknenin büyüklüğü can kaybını önledi. Rüzgar anında ters çevirdi. Tekne yarım saatten daha fazla süre geçtikten sonra tekne battı. Ayrıca, çok sıkı denetlenen bir sektörüz. Can yelekleri hepsi var.

Başımızda Liman Başkanlığımız var. Denize elverişlidir, belgesi alınırken de tek tek, didik didik bakılır. Ayrıca belli süreler içerisinde uygunluklar takip edilir. Yangın söndürmeden, can yeleğine kadar, gemideki vidaya kadar gelip kontrol ederler."

Teknede animatör olarak görev yapan Aysima Coşlu ise dönüş yolunda fırtına olduğunu söyleyerek, "Yolculara can yeleğini giydirdik. Bir anda dalga vurdu ve alabora olduk. İnsanları yukarıya çıkardık. Kaptan yardım anonsu yaptı. Önce bayanları ve çocukları kurtardık. Zaten kapasitenin üzerinde yolcu yoktu" diye konuştu.

Almanya'dan tatile gelen Sedat Okatar ile Nevşehir'den gelen Üniversite öğrencileri Halil Uysal ve İsmail Tuzla da yaşadıklarını anlattı. Üç genç de gemi kaptanının hatalı kararlar verdiğini iddia ederken, batan teknedeki yolculara can yeleği takmaları konusunda yardımcı olduklarını ifade etti.

yukarı çık
0
Paylaşım