Menu
RSS

Başkan Ümit Uysal Yörük Toyu'nda

Başkan Ümit Uysal Yörük Toyu'nda

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 25. Yörük Toyu'nun açılışında “Yörük kültürümüzün öğrettiği düsturlardan güç alıyor ve geleceğe doğru yürüyoruz" dedi. Başkan Uysal, Düzlerçamı Güver Uçurumu'nda Antalya Yörükler Derneği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğince düzenlenen

25. Yörük Toyu'na katıldı. Başkan Uysal, toy alanında kıl çadırlarını kuran Yörük derneklerini ziyaret etti, bağdaş kurup sofralarına konuk oldu.

Yörüklerin büyük ilgi gösterdiği Başkan Uysal, Yörük el sanatlarından örneklerin sergilendiği stantlarla da yakından ilgilendi. Muratpaşa Belediyesi'nin resmi açılış töreni için hazırladığı ay yıldız motifli keşkeği büyük dikkat çekti.

Tarihte kurulan Türk devletlerinin bayraklarını geçit töreni ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Yörük Toyu'nun resmi açılışında Başkan Uysal, beylik törenine de eşlik etti.

Başkan Uysal, açışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin erdemli, namuslu, çalışkan, geleceği kucaklayan, doğruyu ve eğriyi bilen, insanı, vatanını ve milletini seven nesillerin omzunda yükseleceğini söyledi.

Başkan Uysal, “Birbirimizden güç alıyoruz, Yörük kültürümüzün öğrettiği düsturlardan güç alıyor ve geleceğe doğru yürüyoruz" şeklinde devam ettiği konuşmasını, Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Memleket isterim' şiiriyle noktaladı.

Başkan Uysal, Yörük Toyu'nun ardından Bitlis Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Düzlerçamı'nda gerçekleştirdiği pikniğe de konuk oldu. Başkan Uysal, piknikte Bitlislilerle birlikte halay çekti.

yukarı çık
0
Paylaşım