Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Başkan Ümit Uysal Antalya’da Pazarcılarla Buluştu

Başkan Ümit Uysal Antalya’da Pazarcılarla Buluştu

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Semt Pazarcıları Odası'nın Güzeloba Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlediği kahvaltıda esnafla bir araya geldi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Semt Pazarcıları Odası'nın Güzeloba Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlediği kahvaltıya konuk oldu.

Pazarcı esnafının yanı sıra kahvaltıda Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere de yer aldı.

ADLIHAN DERE'DEN TEŞEKKÜR

Başkan Uysal'ın esnafın yanında yer alan tutum içinde olduğunun altını çizen Adlıhan Dere, "Muratpaşa Belediye'mizin bir önceki yönetimden gelen sorun ve sıkıntıları beraber oturarak çözdük. Esnafla ilgili ne zaman talebimiz olsa sorunun çözümüne gittiniz.

Esnafa karşı bu samimiyetinizden dolayı, esnafın yanında olduğunuz için teşekkürlerimizi, şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu.

BELEDİYECİLİK SİSTEM İŞİDİR

Başkan Ümit Uysal ise Muratpaşa'da hayata geçirdikleri yerel yönetim modelinin bir sistem işi olduğunu söyledi. 444 8 007 numaralı çağrı merkezi başta olmak üzere birçok farklı kanaldan ulaşılabilen Turunç Masa'ya 450 bin kişinin ulaştığını aktaran Uysal, "Gece gündüz, 24 saat insanlara hizmet eder.

Herkes için açıktır. 'Yaşlı hizmetleri' deriz herkes için açıktır. Sırf eğitim hizmetlerimiz 3 bin 500 kişiye ulaşıyor. Torpil sökmez. Daha zengin olanın maddi imkanları kısıtlı olanın hakkını alması mümkün değildir. Kim telefon ederse etsin" diye konuştu.

MUTLULUK ÜRETEN PAZAR YERLERİ

Hem esnaf hem de Muratpaşa sakinleri için mutluluk üreten pazar yerleri oluşturmayı hedeflediklerini aktaran Başkan Ümit Uysal, "Pazarcı yüksek cirolara ulaşsın istiyoruz. Çünkü pazar yerinde harcanan para şehirde kalıyor. Bu şehrin damarlarında geziyor" dedi.

Hayata geçirdikleri çalışmalarla pazarların ana satıcı noktaları olmasını amaçladıklarının altını çizen Başkan Uysal, şunları söyledi:

"Pazarcı esnafımız için bilgisayara bastığımızda hangi pazarda, hangi köşede, kaç metre yeri var, ne yapıyor… Bunları görebileceğimiz bir modeli oluşturmak istiyoruz. Pazarcı esnafımızın hakkının yüzde yüz tescil etmesini istiyoruz. Kara düzen olmasın, sistematik hale gelsin.

Bu düzenlemeyi bitirdiğimizde pazarlarımızı özendirecek büyük çalışmalar yapalım. İnsanlarımız, pazar yerlerimizden alışveriş yapsın. Hamilelerimiz, yaşlılarımız hiçbir kargaşa olmadan gelsin düzgün, çok saygılı, çok kibar bir pazarcımdan alışverişini yapsın.

Bütün bu çalışmalarımız bittiğinde ortaya çıkacak tablodan herkesin memnun olacağına herkesin mutlu olacağına hiçbir şüphemiz yoktur."

İSTERSE BABAM OLSUN

Konuşmasının ardından esnafın sorularını da yanıtlayan Başkan Uysal, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, "80 milyon kişinin tek bir kişinin, isterse benim kardeşim, babam olsun, kararnameleri ile yönetilir hale gelmesi makul bir şey değildir.

Takdir sizlerin. Gürültüye mahal vermeden, saygılı, sevgili bir şekilde en mantıklı, en makul kararı vermenizi temenni ediyorum" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım