Menu
RSS

Başkan Menderes Türel: Antalya, Dünyanın En İleri Şehirleriyle Yarışıyor!

Başkan Menderes Türel: Antalya, Dünyanın En İleri Şehirleriyle Yarışıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın dünyanın en ileri şehirleriyle yarıştığını belirterek, “Onlar koşuyor biz yaya kalamayız. Biz onları geçmek için depar atıyoruz” dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB)

işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Esnaf Çalıştayı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, esnafın şehir kültür, kimliği ve ruhunda önemli unsur olduğunu ifade etti.

‘Bir şehri, esnafı geliştirir. Esnaf şehre canlılık verir, ruh verir’ diyen Türel, cadde, dükkan, mağaza ve lokantaların kapanması halinde şehrin çöle döneceğine dikkat çekti.

Antalya’nın geçmişte sadece bir tarım şehri olduğunu, 1990 yıllarla beraber ticaretin ve şehrin gelişmesiyle birlikte turizminin de canlandığını aktaran Türel, “Fakat sonradan turizmde 'her şey dahil' sistemi geldi.

Otellerimiz 5 yıldızlı oldu. Ben de ATSO başkanıydım. 2000 öncesinde diyordum ki oteller 5 yıldız ama çevre tek yıldız. Şimdi yaptıklarımızla artık turizmciler de bunu teyit ediyor. Antalyamız otelleri 5 yıldız ama çevremiz 3 yıldız hale geldi.

Antalya'nın çevresini de 5 yıldız yapacağız. Bugün Kadınlar Plajı çok eleştirildi ama 5 yıldızlı bir tatil köyü gibi hizmet veriyor. Balık Çarşımız aynı şekilde. Fiyatlar, esnafın hizmet verdiği vatandaşın kesesine uygun” diye konuştu.

“Dünyanın En İleri Şehirleriyle Yarışıyoruz”

Hayata geçirilen projelerle Antalya’nın dünyadaki önemli şehirlerle yarıştığını belirten Türel, “Bugün Antalya her bakımdan dünyanın en ileri şehirleri ile adeta yarışıyor. Onlar koşuyor biz yaya kalamayız. Biz onları geçmek için depar atıyoruz artık" dedi.

Esnaf oda başkanları ve belediye bürokratları da katıldığı çalıştayın sonunda AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Türel'e plaket takdim etti.

yukarı çık
0
Paylaşım