Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Başkan Menderes Türel, Çiftçiye Faydalı Böcek Dağıttı

Başkan Menderes Türel, Çiftçiye Faydalı Böcek Dağıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Finike ilçesinde geçen yıl kasım ayında meydana gelen hortum felaketinde zarar gören narenciye üreticilerine biyolojik mücadele için faydalı böcek yardımında bulundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 13 Kasım 2017 tarihinde hortumdan zarar gören

Finikeli çiftçiye faydalı böcek yardımı İncirağacı Mahallesi Günlükler mevkiinde düzenlenen törenle verildi. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, daire amirleri ve çiftçiler katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çiftçiye 8 milyon lira tutarında elektrik desteği verdiklerini söyledi.

Bunun da üretimde rekabeti arttırdığını belirten Türel, "Bugün burada dağıttığımız unlu bite karşı olan avcı böcekler elbette bu sorunun çözümünde rol oynayacak ama önemli olan farkındalık oluşturmak. Bu sayede doğal dengeyi bozmadan, çevreyi ve insan sağlığını koruyarak bunu yapmış olacağız" dedi.

İlk önce Finike'de 26, Kumluca'da 87, Demre'de 43 çiftçiye seralarındaki haşerelerle mücadele için 30 bin sarı mavi yapışkan tuzak dağıttıklarını aktaran Türel,

"Tuzak dağıtımının yanı sıra Finike'de hortum felaketinden zarar gören 48 çiftçimize ait 27 bin 852 narenciye ağacında unlu bit zararlısına karşı bir biyolojik mücadele amacıyla çalışmayı başlattık.

Bu amaçla da bugün burada zarar gören çiftçilerimize 278 bin 520 avcı böcek ve 557 bin 40 adet parazitoit böcek dağıtımı yaptık" diye konuştu.

Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, "Çiftçilerimiz 13 Kasım'da meydana gelen hortumdan önemli zarar gördü. Hem yerleşim yerlerini, hem tarımsal alanlara zarar verdi. Afetler karşısında devletimizin ve milletimizin büyüklüğü bir kez daha ortaya çıktı.

İlk andan itibaren devletimiz, vatandaşımızın yaralarının sarılması, üreticilerimizin kaldığı yerden devam etmesi tüm kurumlarıyla seferber oldu.

Başbakanlık AFAD kaynaklarıyla tarımsal alanlarda meydana gelen zararların karşılanması noktasında önemli bir kaynak tahsis edilerek çiftçilerimizin yaralarına merhem olundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi de ilk andan itibaren imkânlarını seferber etti ve önemli ölçüde destek verdi" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen de Antalya'nın tarımsal alanda, üretim miktarı olarak büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydederek, şöyle dedi:

"Tarımın başkenti konumunda olan ilimiz, ürettiği ürünlerle sadece 81 ilimizdeki nüfusu beslemekle kalmıyor yakın coğrafyadaki tüm ülkelerin insanını besleyen potansiyele sahip. Dolayısıyla sektörün paydaşlarına da büyük sorunluluklar düşmektedir.

İl genelinde 270 bin dönüm örtü altı, meyvecilik anlamında Korkuteli, Elmalı ve Finike bölgemiz olmak üzere 600 bin tona yakın narenciye yetiştiriciliğimiz var. Böyle büyük bir potansiyelde üretim miktarı elbette çok önemlidir ancak bu üretim miktarını sağlıklı üretime dönüştürmek de bir o kadar önemlidir.

Üreticimizin ürettiği ürünün her ortamda savunuculuğunu yapıyoruz. Ve diyoruz ki bizim çiftçimiz kendi yemeyeceği ürünü başkasına satmaz ve yedirmez.

Gelinen noktaya baktığımız zaman üretim alanının yüzde 30'luk alanında biyolojik mücadele, organik tarım veya iyi tarım uygulama yöntemiyle üretim yapıyor. Biyolojik mücadele faktörleriyle üretim yapmamız hem girdi maliyetimizi düşürecektir hem de üretmiş olduğumuz ürünü sağlıklı kılacaktır."

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel üreticilere faydalı böcek dağıtımı yaptı.

yukarı çık
0
Paylaşım