Menu
RSS

Başkan Menderes Türel: 5 Cami Projesi Yürütüyoruz

Başkan Menderes Türel: 5 Cami Projesi Yürütüyoruz

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 5 cami projesi yürüttüklerini belirterek, "30 bin kişilik cami inşaatı hızla yükseliyor. Antalya'ya Burdur karayolundan gelenlere mükemmel bir eser 'hoş geldiniz' diyecek" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,

iftarını Semerkand Vakfı'nda vakıf üyeleri ile birlikte açtı. İftar sonrası vakıf üyelerine seslenen Başkan Türel, Ramazan ayında paylaşmanın önemine dikkat çekerek "Bu Ramazan sofralarının paylaşımı birliğimizin bütünlüğümüzün de aynı zamanda bir alametifarikasıdır.

Ramazan ayı boyunca Antalya'nın 19 ilçesinde böylesine güzel Ramazan sofralarında yaklaşık 150 bin hemşerimizle bir araya geliyoruz" dedi.

İSTİKLAL VE İSTİKBAL SAVAŞI

Türkiye'nin bugün bir istiklal veya istikbal savaşı yaşadığını dile getiren Türel, şunları söyledi: "Bir taraftan adeta Türkiye'yi istila etmeye çalışan güçler. Öbür taraftan da bu ülkeyi teslim etmek istemeyen Cumhurbaşkanımız ve milletimizin büyük iradesi.

Defalarca bu ülkenin kalkınmasını sağlayan kadroları, liderimizi çeşitli oyunlarla kumpaslarla tezgâhlarla uzaklaştırmaya çalıştılar. Gezi olayları, 17-25 Aralık yargı darbesi ve 15 Temmuz hain darbe girişimi… Milletin iradesi, Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile başaramadılar.

Küresel güçler bu operasyonlarla Türkiye'yi yine dizginleri kendilerinin elinde olduğu bir ülke haline getirmenin gayretindeler. İşte şimdi seçim geldi. Hemen bir ekonomik operasyon yapılıyor. Döviz kurunda euroda dolarda bir manipülasyon ve sandıkta iktidarı güç duruma düşürmek için bir sürü senaryo. İnşallah yine başaramadılar, başaramayacaklar."

'SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMÜYOR'

Sağ elin verdiğini sol elin görmeyeceği inancıyla görülmeyen birçok sosyal hizmeti vatandaşlara sunduklarını anlatan Türel, şunları aktardı:

"Ekiplerimiz köy köy gezerler ihtiyacı olan vatandaşları tespit ederler, varsa sağlık yardımı ihtiyacını görürler, evinde bir eksik varsa onu görürler. Hatta TIR hazırladık tıraşa ihtiyacı varsa oradaki amcalarımızın tıraşını dahi ettiriyoruz. Küçük dokunuşlar. Bunlar bizim paylaşmak dediğimiz anlayışın temelini oluşturuyor."

5 CAMİ PROJESİ DEVAM EDİYOR

Antalya'da 5 cami projesi yürüttüklerini belirten Başkan Menderes Türel, şunları kaydetti:

"Otogar kavşağında 10 bin kapalı mekanda, 20 bin açık mekanda toplam 30 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyük bir eser yükseliyor. 42 metrekarelik kubbesi ile Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alacak.

Antalya'ya Burdur karayolundan gelenler seyir terasında durduklarında kendilerine mükemmel bir eser 'hoş geldiniz' diyecek. Yüzyıllar boyu hizmet edecek. Üniversite Camisi'ne katkımız oluyor. Kurşunlu Mezarlığı içerisinde güzel bir cami inşaatımız var.

Aynı şekilde Serbest Bölgede bir camimiz var. Finike'de de deniz siluetinde baktığımızda muhteşem bir eser cami inşaatı başladı. Eroğlu Nuri Cami adını koyduk."

İSLAM MEDENİYETLERİ MÜZESİ

30 bin kişilik Antalya Cami'nin yanında İslam Medeniyetleri Müzesi kuracaklarını da belirten Başkan Türel, "Bu yıl 14 milyon turistin geleceğini düşündüğümüz Antalya'da İslam Medeniyetleri Müzesiyle bütün insanlığa medeniyetimizin ne olduğunu gösterecek bir eser koyuyoruz.

İslam dininin öldürmeyiniz emriyle başladığını ifade edecek bir eserden bahsediyorum. Sevgili hocamız İskender Pala, küratörlüğünü yürütüyor" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım