Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

ATSO Tarım Kümesi Uzak Doğu Pazarında

ATSO Tarım Kümesi Uzak Doğu Pazarında

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Desteği kapsamında ATSO tarafından yürütülen Tarım Kümesi Projesi’nde yer alan 12 firmanın Çin’in Şanghay kentinde 9-11 Mart tarihlerinde düzenlenecek 17’nci Çin CAC 2016 Tarım Kimyasalları Fuarı’na katılacağını söyledi.

120 ülkeden 30 bin profesyonel buluşacak

Fuarda, Çin başta olmak üzere 120 ülkeden 30 bin sektör profesyoneli ile işbirliği imkânlarının değerlendirileceğini ifade eden Başkan Davut Çetin, ayrıca fuar çerçevesinde 10’dan fazla sektör ile ilgili uluslararası konferans düzenleneceğini söyledi.

Dünya Gübre Sektörü’nün konuşulacağı konferanslar çerçevesinde 10 Mart tarihinde ATSO Tarım Kümesi tarafından ‘Türkiye Gübre Sektörü’nü tanıtan bir sunum gerçekleştirileceğinin altını çizen Başkan Davut Çetin, “Bu tür uluslararası fuarlar Antalya tarım sektörünü daha ileriye taşıyacak bilgiler ve fırsatlar barındırıyor.

Tarım kümemizdeki firmalar da bu imkanları değerlendirebilecek nitelikteler. Alternatif pazar arayış sürecimizde Şangay’da düzenlenen fuarın katılımcı firmalarımız için katma değer yaratmasını diliyorum.” dedi.

Bölgemizin ihracat gücünü artırmayı hedefliyoruz

UR-GE projeleri kapsamında Ekonomi Bakanlığı’nın da desteği ile üyelerini kümelenme mantığı ile bir araya getirerek uluslararası pazarlara açtıklarını kaydeden Davut Çetin şöyle konuştu:

“ATSO Tarım Kümesi’nde Antalya’da gübre, tohum, tarım ilacı, biyolojik mücadele, sera sistem ve ekipmanları alanında faaliyet gösteren toplam 17 firmamız yer alıyor.

Fuara ATSO Tarım Kümesi aynı çatı altında 108 metrekarelik bir stantla katılım sağlayacak. Fuar firmalarımızın yeni pazarlara açılması, yurtdışı pazarları, rakip ülke ve ürünleri tanıması, yeni pazarlama stratejileri, yeni işbirlikleri ve ihracat olanakları geliştirmesi için önemli imkânlar sunacağını düşünüyorum.

ATSO olarak bu tür projeler ile tarım sektöründe ülkemizin ve bölgemizin ihracat gücünü artırmayı ve ticari faaliyetlerin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım