Menu
RSS

Antalyalılar Dikkat! Borçların Yapılandırmasında Son Şans Uyarısı

Antalyalılar Dikkat! Borçların Yapılandırmasında Son Şans Uyarısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Vergi Dairesi Başkan Vekili Metin Uzun'u ziyaret etti. Ekonomi, ve kent gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, devletin bazı alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı kanuni düzenleme de değerlendirildi.

ATSO Başkanı Davut Çetin ziyarette yaptığı konuşmada, turizm ve tarıma dayalı Antalya ekonomisinin özellikle geçen yıl büyük yara aldığını, iş dünyasının çarklarını döndürmekte zorlandığını kaydetti.

Bu sürecin akabinde, içerisinde düşük faizli kredi imkânlarının ve borçların yeniden yapılandırılmasını içeren düzenlemelerin de olduğu destek paketlerinin açıklandığını belirten Başkan Çetin, “Odaların da desteği ile verilen düşük faizli krediler, KOSGEB kredileri, devlet kurumlarına olan bazı borçların yeniden yapılandırması imkânları zor durumdaki iş dünyasına bir miktar nefes aldırdı.

Ancak o sancılı sürecin etkileri halen bitmiş değil. Borçlarını yapılandıranların bir kısmının ödemelerini yapamadıklarını biliyoruz. Ödemesini yapamayanlar için de bir hak kaybı söz konusu oldu.

Ancak son düzenleme ile yapılandırması ihlal olanlara 31 Mayıs’a kadar borçlarını ödeme imkânı verildiğini öğrendik. İşlerindeki durgunluktan dolayı bu ödemeleri yapamamış üyelerimiz için güzel bir haber oldu. Umarım borçlular bu tarihi kaçırmadan bir an önce yapılandırma imkanından yararlanırlar” şeklinde konuştu.

Son tarih 31 Mayıs

Düzenlemenin, borç yapılandırma sonrası ödemelerini yapamadıkları için sunulan imkânlardan yararlanamayanlar için son derece önemli olduğunu dile getiren Antalya Vergi Dairesi Başkan Vekili Metin Uzun, ”6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borç tutarlarının peşin veya ilk taksit ödeme süreleri geçtiğimiz yıl 30 Kasım tarihinde sona ermişti.

Bu tarihe kadar ödemelerini yapamayanlar yapılandırma ile elde ettikleri avantajları kaybetmişlerdir. Ancak kanuna eklenen geçici bir madde ile bu fırsatı kullanamayanlar için süre uzatılmış oldu.

Yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarını, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebilecekler. Ayrıca, ödemelerini peşin yapanlar, peşin ödeme indiriminden de yararlanacaklar. ATSO üyelerinin bu fırsatı kaçırmamasını diliyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Davut Çetin, Vergi Dairesi Başkan Vekili Uzun’a ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan tabloyu armağan etti.

yukarı çık
0
Paylaşım