Menu
RSS

Antalyalı Çiftçiler ‘İyi Tarımı’ Öğrendiler

Antalyalı Çiftçiler ‘İyi Tarımı’ Öğrendiler

Antalya’nın Demre İlçesi'nde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kalite Projesi kapsamında eğitim gören çiftçilere belgeleri törenle verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce yürütülen İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kalite Projesi kapsamında Demre'ye bağlı Köşkerler Mahallesi'nde 10 çiftçiye eğitim verildi.

Ziraat mühendisleri Elif Akkaya ve Ali Anaç, çiftçilere; seralarında doğru ve kaliteli üretim, bitki beslemesi, bakımı, ilaç kullanılmaması, doğal mücadele yöntemleri ile üretim başta olmak üzere 200'e yakın kriter konusunda eğitim verdi. Doğru, sağlıklı, kaliteli üretim konusunda uygulamalı çalışma yapıldı ve danışmanlık hizmeti verildi.

Eğitimi tamamlayan çiftçilere başarı belgeleri düzenlenen törenle verildi. Törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür vekili Ali Kırarslan, eğitmenler ve çiftçiler katıldı.

Ali Kırarslan, "İyi tarım uygulamaları tarladan sofraya güvenli, sağlıklı ve kaliteli gıda sunmayı amaçlayan, her aşaması kontrol ve kayıt altına alınan üretim modelidir.

Bu projenin başarısı, Türk çiftçisinin ve tüketicinin geleceğidir. Sofradaki sağlıklı, organik, kalıntısız ürün demektir. Lütfen öğrendiklerinizi uygulayın. Her doğru uygulama, cebinize girecek paranın artması demektir. Sağlıklı topluma giden yol demektir" dedi.

Konuşmaların ardından çiftçilerin sertifikaları dağıtıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım