Menu
RSS

Antalyalı Başkan Balık: Her Zaman Ordumuzun Yanında Olmamız Gerekir

Antalyalı Başkan Balık: Her Zaman Ordumuzun Yanında Olmamız Gerekir

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, ülke sınırlarını korumak gerekiyorsa savaşı göze almak gerektiğini belirterek, "Savaşı desteklememekle beraber kendi güvenliğimiz için ordumuzun yanında olmamız gerekir" dedi. Eğitim İş Antalya Şubesi'nin hafta sonu

Porto Bello Hotel'de gerçekleştirilen eğitim çalışmasına, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık katıldı. İki günlük toplantıda çeşitli sendikal haklarla alakalı sunum ve eğitim seminerleri gerçekleştirildi.

Eğitim İş Antalya Şube Başkanıyken Eğitim İş Genel Başkanlığı görevine seçilen ve ardından Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı seçilen Mehmet Balık, toplantının kapanışında sendika üyelerine seslendi.

Antalya şubenin Türkiye'nin en büyük şubesi olduğunu belirten ve 3 bin civarında üyesi olduğunu anlatan Balık, “Antalya'da 26 bin eğitim çalışanına ulaşıp, üye yapmak ve en büyük olarak devam etmek için çok çalışmalıyız.

Antalya Eğitim İş'in potansiyelini 7 bin üye olarak görüyorum ve önümüzde çok önemli bir süreç var" dedi. Balık, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nun üye sayısının ise 75 binlerde olduğunu belirterek, potansiyelin bugün için 200 bin olduğu ve bu yönde çalışmalarını sürdüklerini anlattı.

Bölgede yaşanan sorunlar ve Afrin'e düzenlenen operasyonla ilgili de konuşan Mehmet Balık, Irak, Suriye, Mısır, Libya gibi ülkelerde yaşananlara dikkati çekerek, emperyalizmin içten içe bölgeyi işgal ettiğini söyledi.

Savaşın Gazi Mustafa Kemal'in de belirttiği gibi zorunlu olmadıkça cinayet olduğunu kaydeden Balık, “Ama ülke sınırlarımızı da korumak gerekiyorsa elbette savaşı da göze almak gerekir.

Bizim ordumuzu kardeşlerimiz, çocuklarımız, arkadaşlarımız oluşturuyor. Yani Türk ordusu Türkiye'nin ordusudur ve ebedi başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Her zaman ordumuzun yanında olmamız gerekir.

Savaşı desteklememekle beraber kendi güvenliğimiz için ordumuzun yanında olmamız gerekir" dedi.

Ak Parti iktidarının 'Türk' kelimesiyle ilgili kurumlardan 'TC' ibaresini kaldırttığını dile getiren Mehmet Balık, Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği isimlerinden 'Türk' ve 'Türkiye' kelimelerini çıkarmak isteyenler olduğunu söyleyerek, “Elbette Türk kelimesi etnik bir yapının adı değildir. Türk milletinin Türküdür.

Dolayısıyla buna da bizim karşı durmamız geriyor. Türkiye'deki kurumlar, meslek odaları parçalanırsa ya da her isteyen grup kendi meslek odasını oluşturmaya başlarsa işte görürsünüz göller bölgesi barolar birliği ya da güneydoğu barolar birliği gibi çeşitli birlikler oluşur ve ülke giderek parçalanmış olur. Dolayısıyla meslek odalarının bütünlüğünün sağlanması noktasında da yanlarında olmamız gerekiyor" dedi.

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, her yıl düzenlenen eğitim çalışmasına bu yıl Antalya ve ilçelerinden yaklaşık 100 sendika üyesinin katıldığını belirterek, etkin örgütsel iletişim, adabı muaşerat, sendikal süreç ve siyasi durum analizi, Antalya'nın coğrafi, siyasi yapıları ve yerleşke durumunun şehre etkileri, internet kullanımı, özlük hukuku gibi konuların ele alındığını kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım