Menu
RSS

Antalyalı Avukattan Heyecan Dolu Roman

Antalyalı Avukattan Heyecan Dolu Roman

Antalyalı avukat Engin Akbaba, sinema ve dizi filmlerine senaryo olabilecek heyecan dolu bir romana imza attı. Akbaba'nın 'Düşgören' adlı romanı, şimdiden satış rekoru kırmaya başladı. 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Engin Akbaba,

bazı edebiyat dergilerinin editörlüğünü yaptı. Mühür, Şiiri Özlüyorum, Karşı Edebiyat, Kar Edebiyat, Akdeniz Sanat gibi dergilerde şiir ve öyküleri yayımlanan Akbaba, 2014 yılında da 'Dönüşyolu' adlı ilk şiir kitabını yayına verdi.

Avukat Engin Akbaba'nın bu yıl içinde yayımlanan ve iddialı bir şekilde yayınevlerinin raflarına giren 'Düşgören' adlı ilk romanının konusu Antalya'nın Kaleiçi semtinde geçiyor. 'Gerilim' ve 'cinayet' tarzındaki romanını ilk olarak çalışma arkadaşları ve meslektaşlarına imzalayan Akbaba, heyecan dolu romanının konusunu şöyle özetledi;

"1980 öncesi ve sonrası yaşanılan toplumsal olayların konu edildiği ve tamamı kurgu olan romanımın kahramanları 'Piç', 'Ezansız', 'Kızılbaş Hamdi' ve 'Değirmenci' adlı şahıslar. 'Piç' lakaplı gencin anne ve babası Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun.

Anne 1980 olaylarına katılıyor, tutuklanıp cezaevine giriyor yaşamını yitiriyor. Baba ise Almanya'ya kaçıyor. 'Piç' henüz 2-3 aylık bebekken halası sahip çıkıyor. Büyüyen 'Piç', Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oluyor, Antalya'ya dönüyor, avukatlık yapmaya başlıyor.

Antalya'da o dönemde pek çok cinayet işlenirken 'Piç'in yüreğinde kocaman bir mezarlık oluşuyor. 'Piç' hayata karşı tutunamayan birisi oluyor. Roman, 'Piç' gibi hep kaybetmişlerin hikâyelerinden oluştu."

OKUYUCUDAN MESAJ YAĞMURU

Engin Akbaba'nın 'Düşgören' adlı romanını okuyanlar, 'Romanınız sinema filmi izler gibi sürükleyici', 'Okurken kendimi olayların içinde gibi hissettim', 'Her sayfası heyecan dolu.

Bitmesin diye çok yavaş okumak zorunda kaldım', 'Çok düzgün, kolay anlaşılır bir dille yazılmış', 'Romanda duygu analizleri, tasvirler ve duyguların anlatımı fevkalade', 'Düşgören, bir duygu deryası', 'İnsana insan olduğunu hatırlatan bir roman' gibi olumlu tepkilerini mesaj olarak aktardı.

yukarı çık
0
Paylaşım